x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Oct 2009   •   00:00

9 octombrie 2009



LAPTE LA PUNGĂ
Directorii unor şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să le împartă elevilor laptele primit prin programul guvernamental "Corn şi lapte" cu plasa, o dată pe săptămână, din cauza lipsei spaţiilor de depozitare. "Laptele se distribuie zilnic şi îi avertizez pe toţi directorii unităţilor de învăţământ din judeţ să nu cumva să găsim, la controalele pe care le efectuăm, acel stoc. Copiii merg acasă cu plasa cu laptele pentru cinci zile. Nu este normal!", a contracarat însă Lorica Şut, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Bistriţa-Năsăud. (Agerpres)

ELEVII-POLIŢIŞTI
Din cauza efectivului mic de angajaţi, Poliţia Comunitară Oradea a iniţiat un proiect de atragere a voluntarilor din cele 20 de licee locale. Astfel, în perioada 1-2 octombrie a avut loc cursul de formare şi pregătire în domeniu a poliţiştilor comunitari voluntari, iar ieri, la sediul instituţiei, le-au fost prezentate acestora materialele şi tehnica din dotare. Astăzi, elevii vor primi certificatul de "poliţist comunitar voluntar", precum şi insignele, banderolele şi legitimaţiile, pe baza cărora îi vor putea lua la întrebări pe orădenii care fac mizerie sau au un comportament necivilizat. (Teodora Ivan)

ATELIER DE DANS
Tinerii care au peste 16 ani pot participa, la 14 şi 15 octombrie, la unul dintre cele două cursuri de dans pe care le va susţine artista Mary Collins în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei. Mary Collins, apreciată de studenţii de la Royal College of Music, Royal Academy of Music şi Conservatorul de muzică din Birmingham, colaborează cu studiouri teatrale, de dans şi de televiziune. Cele două ateliere practice sunt de dans renascentist şi de contredanse. Cursurile, care se vor derula în engleză, costă 160 de lei. Mai multe detalii la www.victoriei.ro.

SIMULARE ÎN FEBRUARIE
Evaluarea din clasa a VIII-a, după modelul testelor internaţionale,
va avea loc în perioada 4-12 mai 2010, iar simularea în perioada februarie-martie, după cum a precizat ministrul interimar al Educaţiei, Emil Boc.
"Pentru trecerea elevilor din clasa a VIII-a în clasa a IX-a, în calculul mediei se va ţine cont 50% de rezultatele din clasele V-VIII, 25% de rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a şi 25% rezultatul la evaluarea de la sfârşitul clasei a VIII-a. Acum se schimbă evaluarea pe formarea de competenţe internaţionale", a declarat Boc.

×
Subiecte în articol: scoala