x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Dec 2009   •   00:00

29 decembrie 2009



"PENSIONARA LOTO"
Câştigătoarea premiului de peste 9,5 milioane de euro la Loto 6/49 s-a prezentat ieri să-şi ridice banii. Suma netă câştigată este de 30.133.077 de lei. Câştigătoarea este din Reşiţa, este pensionară şi se afla în trecere prin judeţul Vâlcea atunci când a jucat biletul norocos. Este o jucătoare ocazională, iar numerele câştigătoare au fost puse la întâmplare, neavând nici o semnificaţie. Femeia - care doreşte să-şi păstreze anonimatul - nu s-a decis încă ce va face cu banii, însă primul gând este să-şi ajute familia.

REVELION ÎN BUCUREŞTI
Bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi să petreacă Revelionul atât în Piaţa Constituţiei, cât şi pe Bulevardul Unirii. Primăria Capitalei a pregătit spectacole de neuitat. Programul serii începe la ora 19:00, iar pe scenă vor urca pe rând: Marcel Pavel, Vama, Direcţia 5, Bere Gratis, Vlad Miriţă, Alex, Voltaj, Iris, Smiley şi Sistem. Ultimele minute din 2009 vor fi marcate de un joc de lumini, lasere şi artificii. Bucureştenii vor putea continua petrecerea în două restaurante cu specific românesc care vor fi amenajate pe Bulevardul Unirii.

TRIMIS ÎN JUDECATĂ
Prim-vicepreşedintele PD-L Bistriţa-Năsăud, Sabin Ilieşi, care este şi director al Direcţiei Judeţene de Finanţe, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, alături de şase persoane, pentru fapte de corupţie. Fost consilier judeţean şi prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" Arad (suspendat din funcţie), Ilieşi a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

APEL LA VACCINARE
Noul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila (foto), a făcut ieri un apel către populaţie să profite de vaccinarea gratuită împotriva gripei A/H1N1. Ministrul a precizat că până ieri au fost confirmate în România 5.512 cazuri cu virusul A/H1N1 şi 49 de decese. Cât priveşte sancţionarea categoriilor de risc care refuză vaccinarea, respectiv obligarea acestora la plata tratamentului în cazul în care se îmbolnăvesc, ministrul Sănătăţii a spus că va analiza cu juriştii acest lucru. Tratamentul pentru gripă nouă poate costa şi 2.000 de euro, dacă pacientul ajunge în stare foarte gravă şi trebuie interrnat şi ţinut sub ventilaţie mecanică.

×
Subiecte în articol: observator