x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Ian 2010   •   00:00

25 ianuarie 2010



FACILITĂŢI ANTISEISM
Guvernul intenţionează să elimine condiţia impunerii unei ipoteci asupra imobilului consolidat împotriva cutremurului. "Pentru a elimina toate barierele care împiedică urgentarea executării lucrărilor de consolidare, Guvernul intenţionează să elimine atât această ipotecă, cât şi obligativitatea de restituire a sumelor alocate din fonduri publice pentru consolidarea blocurilor încadrate în clasa I de risc seismic", au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale. Executivul intenţionează totodată să asigure finanţare şi pentru consolidarea spaţiilor cu altă destinaţie din blocuri, în condiţii similare locuinţelor.

PICHET LA FINANŢE
Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa pichetează, începând de astăzi, zilnic, sediul central al Ministerului de Finanţe din Bucureşti, Strada Apolodor nr. 17. Manifestările se vor desfăşura în perioada 25-29 ianuarie, între orele 10:00-12:00. La acţiunea de pichetare participă membri ai federaţiilor afiliate CNS Cartel Alfa din servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, construcţii de maşini, minerit, industrie uşoară şi chimie.

VIOLENŢĂ ÎN ŞCOLI
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, atenţionează inspectoratele şcolare din toaţă ţara să asigure disciplina şi siguranţa în şcoli. Avertismentul vine după un incident violent care a avut loc vineri seară la Colegiul Tehnic Energetic din Capitală, când trei eleve ale clasei a IX-a s-au bătut, una dintre ele fiind spitalizată până sâmbătă dimineaţă. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.

REMEMBER DOLĂNESCU
La 25 ianuarie 1944, la Perşinari - Dâmboviţa se năştea Ion Dolănescu, artist în inima căruia muzica a prins rădăcini încă din primii ani de viaţă. Alături de Maria Ciobanu, dar şi individual, Ion Dolănescu avea să scrie o filă importantă în cartea de aur a muzicii populare româneşti. Firul vieţii sale s-a încheiat în urmă cu aproape un an. "Ion Dolănescu - 65 de ani", a rămas scris cu brâu tricolor în casa artistului sub unul dintre tablourile din sufragerie. Anul trecut, la 25 ianuarie, Ion Dolănescu şi-a serbat pentru ultima oară ziua de naştere, când şi-a adunat în jur cei mai buni prieteni. Să-i păstrăm o pioasă amintire celui care a fost un mare român şi o voce de aur. (Luminiţa Ciobanu)

LEGEA PENSIILOR
Premierul Emil Boc a anunţat că Legea pensiilor va fi aprobată de Guvern în prima şedinţă, din 3 februarie. Astfel, documentul va intra în dezbaterea Parlamentului încă de la începutul sesiunii. Executivul va cere Parlamentului ca proiectul legii privind sistemul unitar de pensii să fie aprobat cel mai târziu până la sfârşitul lunii mai, iar proiectul legii educaţiei naţionale să fie adoptat de Legislativ până la sfârşitul primului semestru. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, spunea vineri că Legea pensiilor nu poate fi adoptată decât după luna martie, respectându-se un "termen rezonabil".

TRENURI ANULATE

Au fost anulate 14 trenuri spre Constanţa, ieri şi astăzi, din cauza zăpezii şi a gerului. Circulaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, avertizează CFR Călători. Duminică au fost anulate 13 trenuri, iar astăzi este anulat Acceleratul 1982, pe relaţia Tulcea - Medgidia - Bucureşti Nord. CFR Călători recomandă pasagerilor să solicite informaţii despre modificările survenite în circulaţia trenurilor de călători în staţiile şi agenţiile CFR sau la telefon 021/9521.

PICHET LA FINANŢE
CNS Cartel Alfa pichetează, începând de astăzi, zilnic, sediul central al Ministerului de Finanţe. Manifestările se vor desfăşura în perioada 25-29 ianuarie, între orele 10:00-12:00. La acţiunea de pichetare participă membri ai federaţiilor afiliate CNS Cartel Alfa din servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, construcţii de maşini, minerit, industrie uşoară şi chimie.

LOTO 6/49

Numerele extrase ieri la Loto 6/49 sunt 27, 13, 34, 36, 25 şi 48, iar numărul Noroc este 6332472. Marele premiu pus în joc la categoria I a fost de peste 1,3 milioane lei; nu a fost câştigat.

×
Subiecte în articol: observator