x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

03 Mar 2004   •   00:00

Recurs pentru legalitatea grevei

Hotararea prin care greva minerilor a fost declarata ilegala a fost atacata ieri de sindicatele miniere din Oltenia, in ultima zi pentru depunerea recursului. Secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Ion Ruset, a spus ca, desi a avut loc negocierea intre administratie si sindicatele miniere, ortacii doresc sa demonstreze ca hotararea pronuntata nu este corecta. Minerii au depus chiar si o plangere penala impotriva judecatorului Stelian Ulmet. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Craiova. (Gabriela Mladin)

Profesor universitar corupt

Un profesor universitar de la Colegiul de Management si Administratie Publica Locala din municipiul Sfintu Gheorghe a fost acuzat de 11 dintre studentii sai ca ar fi primit bani pentru a le facilita promovarea examenelor, transmite Rompres. Profesorul Kocsis Laszlo sustine ca este victima unui complot generat de o rafuiala interna din cadrul facultatii. Politistii au depistat, dupa serie, o parte din banii primiti de la studenti intr-un magazin de electrocasnice, de unde profesorul isi cumparase o masina de spalat.

Aprecierea leului creste rezerva valutara

Rezerva valutara a Bancii Nationale a crescut, in februarie, cu 78,3 milioane euro, datorita interventiilor BNR pe piata interbancara prin cumpararea de valuta. In incercarea de a evita aprecierea excesiva a monedei nationale, banca centrala a cumparat, luna trecuta, 63,4 milioane euro de la banci. Rezerva valutara a BNR a ajuns astfel la 6,42 miliarde de euro. Banca Nationala a mai inregistrat venituri din administrarea rezervei internationale in suma de 21,4 milioane euro.

Falsificau carduri la Verona

Zece persoane - intre care cinci romani - au fost arestate la Verona de autoritatile italiene, pentru falsificarea unor carduri bancare, cu ajutorul carora ar fi scos sume importante din conturile a 5.000 de turisti, relateaza presa italiana, citata de Mediafax. Escrocheria a functionat in provinciile Lombardia si Veneto, in perioada decembrie 2002- iunie 2003. Grupul a falsificat carduri American Express, Visa, Master Card, Diners, CartaSi. Potrivit Corriere della Sera online, seful organizatiei ar fi un investitor roman, patron al unei societati de import-export.

Nava de pasageri esuata pe bratul Chilia

Nava de pasageri Mircesti, aflata in proprietatea companiei Navrom Delta, a esuat ieri dimineata pe bratul Chilia al Dunarii, cu 30 de persoane la bord, informeaza Mediafax. Armatorul navei a trimis in zona o alta nava de pasageri, Vrancea, care va prelua calatorii. O echipa operativa din cadrul Autoritatii Navale Romane (ANR) coordoneaza operatiunile de transbordare si dezesuare a navei. Directorul general al ANR, Marin Chintoan, a declarat ca nava efectua curse regulate intre localitatile Periprava si Tulcea.

Groapa ecologica data in exploatare

Prima groapa de gunoi ecologica din judetul Sibiu a fost data in exploatare ieri si va deservi municipiul Sibiu. Groapa are o suprafata de 2,5 hectare si va asigura descarcarea deseurilor pe o perioada de 4-5 ani. La acel moment vor fi deja terminate noi celule. "Depozitul va fi impamantat la terminare cu un strat de argila de un metru, peste care se va asterne un strat de pamint vegetal, iar zona va fi redata mediului din punct de vedere ecologic", a declarat Mihnea Ionita, directorul de protectia mediului din cadrul societatii care detine utilitatea. (Ion Sever)

×
Subiecte în articol: observator