x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stolo, aliatul PD - Platformistii, asumati oficial de democrati

Stolo, aliatul PD - Platformistii, asumati oficial de democrati

de Oana Stancu Zamfir    |    10 Dec 2006   •   00:00
Stolo, aliatul PD - Platformistii, asumati oficial de democrati

Presedintele PD, Emil Boc, a dat ieri la Consiliul National al PD semnalul pentru indepartarea de PNL si deschiderea portilor catre noii aliati. PD si PLD urmeaza sa aiba luni o prima intalnire oficiala, spun surse democrate.

Consiliul National al Partidului Democrat, convocat ieri pentru a completa structurile de conducere a partidului cu noua posturi de secretar executiv, a fost prilejul expunerii noii politici de aliante a Partidului Democrat. Partenerii de alianta, liberalii din Partidul National Liberal, au fost amintiti o singura data in discursul pe care liderul democratilor, Emil Boc, l-a tinut in deschiderea Consiliului National: atunci cand Boc a tinut sa bata obrazul partidului lui Tariceanu pentru ca i-a "ironizat deschis" pe pedisti si le-a cerut sa se delimiteze de presedintele Traian Basescu. "Nu trebuie sa uitam ca Traian Basescu a castigat alegerile cu programul aliantei si cu increderea romanilor", le-a amintit Boc liberalilor.

"Daca pana acum platformistii erau o problema interna a PNL, de acum sunt o problema a aliantei, pe care PD nu o poate ignora. Avem nevoie de majoritate parlamentara pentru indeplinirea angajamentelor care ni le-am luat, iar PD va colabora cu reprezentantii PLD pentru a asigura sustinerea parlamentara", a justificat Emil Boc "parteneriatul" cu gruparea lui Stolojan. De altfel, surse din conducerea PD spun ca luni este programata si o intalnire oficiala intre democrati si liberal-democrati, sub explicatia oficiala de a contura mijloacele de colaborare la nivel parlamentar.

TATUCUL BASESCU. In aceeasi linie, liderul PD le-a explicat democratilor ca nu au de ce sa se feresca sa expuna aceasta relatie, intrucat i s-ar parea "total neserios" ca la o zi dupa alegeri sa li se pretinda sa rupa orice legatura cu seful statului. Boc, prezentat in gluma la inceputul discursului sau de ministrul Vasile Blaga drept "presedintele Traian Boc", i-a mai invatat pe democrati sa fie atenti la ce fac in functiile pe care le detin, sa respecte legea pentru a putea dormi linistiti si acum, si dupa ce pleaca din functie, intrucat nu vor fi eterni la putere. "Azi nu voi face nici o referire la opozitie. PSD trebuie sa mai creasca, ii uram succes", a mai spus ironic Emil Boc.

×
Subiecte în articol: observator