x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stolojan: E deja târziu pentru o remaniere guvernamentală

Stolojan: E deja târziu pentru o remaniere guvernamentală

18 Dec 2011   •   17:29
Stolojan: E deja târziu pentru o remaniere guvernamentală

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan spune ca nu vede rostul unei eventuale remanieri a Guvernului de aici inainte, decat, cel mult, ca o stratagema de imagine. Declaratia lui vine dupa ce liderul PDL Elena Udrea a declarat, in 10 decembrie , la Realitatea TV, ca o remaniere guvernamentala trebuie facuta, pentru relansarea increderii populatiei, ea mentionand insa ca decizia referitoare la cine si cand va fi schimbat apartine premierului.

"Dupa mine, e tarziu deja. Adica, n-ar fi facuta decat in ideea de a mai castiga ceva imagine. E tarziu. Daca intram in 2012, daca pana la urma legea aceasta cu comasarea alegerilor va fi declarata constitutionala - pentru ca am inteles ca a fost atacata la Curtea Constitutionala - inseamna ca vom avea alegeri undeva in noiembrie. Deja, in 2012 toate partidele intra in stare de pre-campanie, campanie", a spus el, la Europa FM.

Stolojan a mai spus ca , in lipsa unui consens politic putere-opozitie, Constitutia Romaniei ar trebui modificata, anul viitor, doar pentru adoptarea Acordului de guvernanta al UE.

"Daca o legam si cu altele, precis n-o putem face. Deci, pana la urma, Romania va avea de ales, nu? Dorim sa transmitem un semnal foarte clar Uniunii Europene, si nu numai, ca suntem o tara care poate evalua ce inseamna interesul national la un anumit moment si poate actiona ca atare sau ramanem in continuare in zona asta de semi-obscuritate, in care niciodata nu stii ce poate iesi!?", a spus Stolojan.

Cat priveste candidatul PDL pentru Primaria Capitalei, europarlamentarul a spus ca nici unul dintre Adriean Videanu, Monica Macovei sau Toader Paleologu, "nu e potrivit ". Stolojan spune ca, desi s-a intarziat, tot sondajele interne trebuie sa indice persoana potrivita. El nu crede ca PDL nu va avea, totusi, un candidat propriu. "Dupa parerea mea, niciunul dintre cei pe care i-ati numit acum (n.red.: Adriean Videanu, Monica Macovei si Toader Paleologu), din diferite motive, nu e candidatul potrivit pentru Primarie. Videanu nu doreste, Monica Macovei nu cred ca poate intra intr-o asemenea competitie, iar Paleologu, sigur, el are o serie de idei despre Bucuresti si este bucurestean get-beget, dar nu cred ca este suficient sa ai o strada cu numele tau pentru a fi candidatul care sa castige Bucurestiul", a spus Stolojan.

×
Subiecte în articol: observator theodor stolojan remaniere