x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal

Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal

23 Dec 2008   •   00:00
Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că zvonurile privind demisia sa din partid nu sunt adevărate şi că rămâne fidel formaţiunii democrat-liberale.



Întrebat despre zvonurile potrivit cărora urmează să îşi anunţe, în cursul acestei zile, demisia din PDL, Theodor Stolojan a răspuns: "Nu este adevărat. Nu ştiu cine lansează acest zvonuri. Eu rămân fidel Partidului Democrat Liberal", a ţinut să precizeze Theodor Stolojan.
El a mai spus că îşi va prezenta acest punct de vedere printr-o declaraţie pe care o va transmite, în cursul zilei de marţi, către mass-media. În contextul renunţării de către prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, la calitatea de premier desemnat, în presă au apărut zvonuri privind anunţul de retragere a acestuia din formaţiunea democrat-liberală.
Theodor Stolojan a anunţat, pe 15 decembrie, că şi-a depus mandatul de premier la preşedinte, afirmând că a decis să dea o speranţă tinerei generaţii de politicieni, care să intre în politică la nivel de vârf.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la B1 TV, că Theodor Stolojan a venit la biroul său sâmbătă, 13 decembrie, pentru a-şi depune mandatul, iar această decizie a fost definitivă duminică, şeful statului susţinând că nu ştie motivele pentru care Stolojan a luat această hotărâre.
Şeful statului a susţinut că Theodor Stolojan nu a deschis niciodată subiectul desemnării în funcţia de prim-ministru, de la alegerile parlamentare până în ziua în care a făcut anunţul, deşi s-au mai întâlnit de câteva ori. Băsescu a spus că Stolojan ştia că ar fi fost dificilă o numire a asestuia ca premier în condiţiile în care PDL s-ar fi aliat cu PNL. "Din acest motiv a avut răbdare din ziua alegerilor şi până miercuri, când nu se mai putea întârzia desemnarea. Acest om a deschis, deşi am avut multe întâlniri cu dânsul, nu a deschis niciodată subiectul desemnării până miercuri", a subliniat Băsescu. El a menţionat că marţi seară, pe 9 decembrie, s-a întâlnit cu Stolojan dar nu au vorbit despre desemnare pentru că încă spera că poate vine o ofertă de la PNL miercuri dimineaţă, pe 10 decembrie "mai ales că nu au fost doar întâlnirile care s-au văzut la televizor, au fost şi alte discuţii, legată de o alianţă PDL - PNL".
Preşedintele a relatat că miercuri, 10 decembrie, l-a invitat la el pe Stolojan, i-a spus că îl desemnează, a făcut anunţul în acest sens, apoi s-au retras în birou şi au mai stat de vorbă, după care Stolojan s-a dus la partid, iar el, a doua zi, a plecat la Bruxelles, de unde a revenit vineri seara. Băsescu a adăugat că sâmbătă a avut o întâlnire cu Colegiul Director al PDL, după care a plecat la birou. "La cinci minute a venit domnul Stolojan şi mi-a pus pe masă hârtia scrisă că predă mandatul", a declarat Traian Băsescu, menţionând că aceasta s-a întâmplat sâmbătă la prânz. Băsescu a spus că l-a rugat pe Stolojan ca discuţia să nu fie definitivă, să mai analizeze hotărârea şi să-l informeze duminică asupra deciziei finale. Întrebat ce motiv a invocat Stolojan, Băsescu a spus: "Nu mi-a dat niciun motiv domnul Stolojan. A spus că-i decizia dânsului. De altfel, nici în depunerea mandatului nu există un motiv".

×
Subiecte în articol: basescu romania theodor stolojan stolojan