x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stradivarius la Huşi

Stradivarius la Huşi

de Ana Ionascu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă o vioară inscripţionată "Antonius Stradivarius Cremonesis".



Flagrantul a fost organizat în comun de poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Vaslui şi cei ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, după ce Emil Văcăreanu a postat un anunţ pe internet prin care scotea la vânzare vioara Stradivarius an de fabricaţie 1.713 contra sumei de 15.000 de euro.

"Poliţiştii au găsit asupra bărbatului şi 32 de monede emise în perioada 1854-1944 de către autorităţile spaniole, o medalie comemorativă 1893-1897 şi un ceas de buzunar marca Lucerno. De la locuinţa sa, au mai fost ridicate alte 68 de monede emise în perioada 1854-1944 tot de către autorităţile spaniole. Aceste bunuri urmează a fi supuse unei expertize în vederea determinării autenticităţii, vechimii şi valorii lor de patrimoniu", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IJP Vaslui.

Poliţiştii vasluieni i-au întocmit lui Emil Văcăreanu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de introducere pe teritoriul statului român de bunuri culturale mobile care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin.

Cel puţin până la efectuarea expertizei viorii, monedelor şi a ceasului, bărbatul din Huşi este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat de către instanţa de judecată, Emil Văcăreanu riscă până la zece ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: observator