x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Strasbourg Connection" la Radio România

"Strasbourg Connection" la Radio România

de Ema-Augusta Banu    |    22 Ian 2010   •   00:00

Radio România Internaţional şi Radio România Cultural au lansat proiectul cu finanţare europeană "Strasbourg Connection", proiect ce constă, în principal, în realizarea şi difuzarea emisiunii cu acelaşi titlu, consacrată rolului şi locului Parlamentului European, valorilor comunitare, dar şi problemelor şi dezbaterilor europene şi, în special, impactului pe care acestea îl au asupra vieţilor românilor.

Astfel, în perioada ianuarie-decembrie 2010, cele două posturi din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune vor realiza o serie de 12 radioprograme de câte 60 de minute, pe care le vor difuza lunar. "Ne-am propus să aducem aproape de ascultătorii noştri această instituţie, Parlamentul European(PE), care ne pare undeva, departe şi ni se pare că ceea ce se întâmplă acolo nu are nici o legătură cu noi", a declarat Luana Pleşea, cea care coordonează, împreună cu Radu Croitoru, noul proiect.

Emisiunile vor conţine ştiri, reportaje, minidocumentare despre efectele deciziilor Parlamentului European, interviuri cu europarlamentari români şi străini, analize şi opinii ale unor experţi pe probleme europene despre activităţile Parlamentului European plus alte informaţii utile. Integrarea în spaţiul Schengen, strategia europeană pentru regiunea Dunării, combaterea traficului cu fiinţe umane, drepturile pasagerilor, serviciile medicale transfrontaliere sunt doar câteva din subiectele ce vor fi abordate. Ascultătorii vor fi invitaţi să comenteze sau sa propună teme de discuţie pentru diferitele ediţii ale emisiunii şi vor putea participa la miniconcursuri cu premii. Conform secretarului general Radio România Internaţional, Eugen Cojocariu, contribuţia netă a Parlamentului European la realizarea ciclului de emisiuni este de aproximativ 15.300 de euro.

Participant la lansare, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat că: "Mesajele de la Bruxelles nu sunt criptate, numai că acolo se vorbeşte despre lucruri care se fac. Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură va fi unul dintre europarlamentarii care vor fi în centrul atenţiei pentru că are multe de rezolvat în perioada ce urmează".

Au mai participat Madălina Mihalache, consilier de presă al Biroului de Informare al Parlamentului European în România şi Roxana Morea, din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Prima ediţie a emisiunii "Strasbourg Commection" se difuzează luni, 25 ianuarie, la 17:00 pe Radio România Cultural şi vineri, 29 ianuarie, la 21:00 pe Radio România Internaţional, avându-l ca invitat pe Iordan Gheorghe Bărbulescu, decanul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

×
Subiecte în articol: mass-media