x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu-Cercel despre bărbatul din Maramureș cu noul COVID-19: A venit cu mașina din Italia, acasă

Streinu-Cercel despre bărbatul din Maramureș cu noul COVID-19: A venit cu mașina din Italia, acasă

28 Feb 2020   •   17:21
Streinu-Cercel despre bărbatul din Maramureș cu noul COVID-19: A venit cu mașina din Italia, acasă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bărbatul din Maramureș, confirmat cu noul COVID-19, a venit cu mașina din Italia, în România, după ce a trecut prin camera de gardă din Italia, deoarece s-a simțit rău, a declarat, vineri, la „Tucă Show”, directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel a spus că bărbatul confirmat cu noul coronavirus a fost și a stat la muncă în Italia.

„E important că a fost o persoană foarte isteață. A fost în probleme de business acolo. Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă în Italia, pe 25 februarie”, a spus Streinu-Cercel.

Întrebat de ce a fost trimis acasă, directorul de la „Matei Balș” a răspuns: „Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunțită. Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă și a venit singur cu mașina în casă”.

Practic, odată ajuns în România, unde a venit cu mașina, bărbatul s-a dus la spital, în Baia Mare.

„A venit singur cu mașina. S-a dus și s-a internat într-un spital din Baia Mare. Acum se află internat la boli infecțioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie”, a afirmat șeful Institutului „Matei Balș”.

(sursa: Mediafax)

×