x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii medicinişti din Cluj cer o chirie mai mică la cămin

Studenţii medicinişti din Cluj cer o chirie mai mică la cămin

de Eugenia Mihalcea    |    13 Oct 2009   •   00:00

Peste 1.500 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj vor protesta astăzi, în faţa rectoratului UMF, faţă de majorarea chiriei în cămine.



George Ungureanu, reprezentant al studenţilor de la UMF, a declarat, ieri, că protestatarii vor cere conducerii universităţii păstrarea chiriilor la nivelul anului universitar trecut. "Suntem nemulţumiţi de majorarea chiriei cu 9-48% faţă de nivelul din anul universitar trecut. Această creştere înseamnă între 10 şi 60 de lei şi nu se justifică, din cauză că nu avem condiţii mai bune de cazare şi nici nu avem facilităţi în plus", a spus Ungureanu.

Potrivit acestuia, studenţii de la Medicină s-au aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, în grevă japoneză, în semn de protest faţă de majorarea chiriei.

SOLIDARITATE CU COLEGII STRĂINI

Protestul de astăzi va fi şi unul de solidaritate cu studenţii străini din ţările non-UE, care învaţă la UMF Cluj-Napoca şi care sunt obligaţi să plătească taxe de şcolarizare majorate.

Conducerea UMF susţine însă că nivelul chiriei percepută studenţilor în cămine "a cunoscut o creştere nesemnificativă faţă de anul universitar trecut". Potrivit conducerii UMF, cuantumul acestor regii de cămin "este redirecţionat strict pentru întreţinerea căminelor studenţeşti, UMF propunându-şi în viitorul apropiat renovarea şi extinderea tuturor căminelor".

×
Subiecte în articol: observator