x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studentii vor avea burse private

Studentii vor avea burse private

19 Feb 2004   •   00:00

Studentii ar putea primi, din anul universitar viitor, pe langa bursele de la stat si burse private, oferite de oameni de afaceri sau chiar de persoane fizice, a anuntat ieri Alexandru Athanasiu, ministrul Educatiei.
Potrivit proiectului de lege, valoarea burselor private nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economie - 2.800.000 de lei, dar cuantumul maxim sau numarul burselor nu este prevazut in respectivul document. Persoanele juridice care acorda burse beneficiaza de deducerea, din profitul impozabil, a sumei acordate ca bursa, in limita a 2% din diferenta dintre totalul veniturilor si totalul cheltuielilor.
In cazul persoanelor fizice, deductibilitatea va fi de 5%.
De bursa privata poate beneficia orice student care urmeaza cursurile la invatamantul de zi la o universitate de stat sau particulara acreditata si care este student la prima facultate si integralist. Bursa privata poate fi acordata pe o durata de maximum 3 ani si nu se impoziteaza. Este interzis ca, in schimbul bursei, cel care beneficiaza de aceasta sa efectueze ore de munca in folosul celui care acorda bursa. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator