x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu IRES: Becali a ajuns mai respectat decât Hagi, ca om de fotbal! Steaua, echipa favorită a românilor

Studiu IRES: Becali a ajuns mai respectat decât Hagi, ca om de fotbal! Steaua, echipa favorită a românilor

03 Noi 2011   •   16:34
Studiu IRES: Becali a ajuns mai respectat decât Hagi, ca om de fotbal! Steaua, echipa favorită a românilor

Steaua este echipa preferata a 39 la suta dintre romani, Dinamo este favorita a 14 la suta, in timp ce campioana Otelul Galati este sustinuta de unu la suta dintre compatrioti, conform unui studiu efectuat de IRES, intitulat “Romanii si fotbalul'.

Alti sapte la suta dintre romani sunt fani ai Rapid, Universitatea Craiova este iubita de patru romani din 100, cu un procent mai mult decat Poli Timisoara.

45 la suta dintre respondenti au, potrivit studiului, citat de Mediafax, si un fotbalist roman preferat. Astfel, dintre cei care au raspuns, aproape un sfert (22 la suta) l-au nominalizat pe Gica Hagi, 21 la suta pe Adrian Mutu, in timp ce Cristian Chivu este preferatul a 10 la suta dintre romani. Urmeaza in top Gabriel Torje (sapte la suta), Banel Nicolita (sase la suta), Ionel Danciulescu (patru la suta), Ciprian Tatarusanu (trei la suta), Gica Popescu si Mirel Radoi (cate doua procente), dupa care urmeaza un grup de fotbalisti nominalizati de catre maxim 1% dintre respondenti.

Suporterii dinamovisti si stelisti sunt vazuti drept cei mai violenti de cei mai multi dintre suporterii romani – 22 la suta, respectiv 21 la suta, urmati la mare distanta de fanii Petrolului (opt la suta) si de cei ai Rapidului (sase la suta).

Potrivit aceluiasi sondaj, Gigi Becali l-a depasit pe Regele Hagi in topul celor mai respectati oameni din fotbalul romanesc, primind 17 la suta dintre sufragii, cu doua procente mai mult decat fostul international.

Paradoxal, sau poate nu, cel mai respectat om din fotbalul romanesc, cu 19 la suta, Gigi Becali este liderul clasamentului celor care fac de rusine fotbalul autohton, depasindu-i detasat pe Mircea Sandu (opt la suta), Dumitru Dragomir (sase la suta), Adrian Mutu (trei la suta) si Adrian Mititelu (doi la suta).

La acest studiu, realizat telefonic, in 1-2 noiembrie, au participat 1.546 de persoane, marja de eroare fiind de ±2,5%.

×
Subiecte în articol: steaua dinamo studiu suporteri