x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subvenţii de la stat

Subvenţii de la stat

de Diana Scarlat    |    14 Apr 2009   •   00:00

La două săptămâni după deschiderea oficială a noilor linii de finanţare din Fondul Social European, angajatorii au depus 3.452 de cereri de subvenţii, însă numai nouă complete.



Cererile au fost introduse în sistemul informatic Actionweb al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), 3.433 fiind idei de proiecte şi cereri de ajutor pentru care s-a început completarea electronică, fără să fie finalizate şi transmise.

Alte 10 sunt cereri de ajutor transmise prin sistemul informatic, pentru care nu s-au primit încă declaraţiile finale pe suport de hârtie, iar nouă sunt cereri de ajutor care au fost deja înregistrate la AMPOSDRU. Dintre acestea, doar una se referă la ocuparea forţei de muncă, având valoarea de 193.199 de euro.

Finanţarea prin programul "Angajaţi mai mulţi, mai competenţi, mai sănătoşi" este prevăzută pentru ocupare, formare profesională şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, Ministerul Muncii, încercând să ajute întreprinderile din România să depăşească perioada de criză. Suma alocată pentru cele trei scheme de finanţare este de 142 de milioane de euro pentru perioada 2009-2010.

×
Subiecte în articol: observator