x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suc cu "aromă" de microfoane şi camere în miniatură. Cele mai noi metode de interceptare ale DNA

Suc cu "aromă" de microfoane şi camere în miniatură. Cele mai noi metode de interceptare ale DNA

08 Aug 2013   •   13:28
Suc cu "aromă" de microfoane şi camere în miniatură. Cele mai noi metode de interceptare ale DNA
Procurorii DNA trec la nivelul următor la capitolul interceptări, folosind sticle de suc. Mai exact, Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să cumpere sticle de suc, de plastic, de o jumătate de litru, în care să monteze microfoane şi camere video în miniatură, scrie antena 3.

Anunţul de achiziţie este precizat într-un document oficial aprobat de procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi. DNA este dispusă să cheltuiască în total aproximativ 92.800 de euro, din fonduri europene şi de la bugetul de stat, pe echipamente de ascultare şi înregistrare de ultimă generaţie, dar şi pe obiecte în care acestea să fie ascunse.

Pe lângă sticlele de suc, camerele video şi microfoanele urmează să fie ascunse şi în detectoarele de radar, dar şi în agende care trebuie să aibă neapărat planificator şi spaţiu pentru pix sau creion.

De asemenea, vor mai fi achiziţionate şi poşete de damă din piele neagră sau ceasuri de firmă, tot pentru a fi montate în ele microfoane şi camere video.

De pe lista de cumpărături nu lipsesc nici laptopurile în scopul monitorizării audio şi video în timp real şi nici camerele video care să prindă imaginea Full HD sau căştile audio profesionale.


×
Subiecte în articol: suc microfoane interceptari dna