x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Succes - Sora 13 din Vaslui i-a incantat pe chinezi

Succes - Sora 13 din Vaslui i-a incantat pe chinezi

de Ana Ionascu    |    30 Apr 2006   •   00:00
Succes - Sora 13 din Vaslui i-a incantat pe chinezi

O vasluianca de succes. Tanara, frumoasa si foarte talentata, Oanna Aioanei a cantat intr-un hotel de cinci stele din China. Desi a castigat bine, inima ei a ramas acasa, la cei dragi.

Sufletista, prietenoasa, sensibila si foarte ambitioasa, Oanna isi reproseaza mereu ca are o incredere prea mare in oameni. E delicata si te impresioneaza cu atitudinea ei. A crescut intr-o familie care a iubit muzica. Cand era copila, canta pe unde se nimerea. Prin casa sau… pe bloc. "Tin minte ca dadeam spectacole pe bloc, unde adunam mai multi copii sa-mi fie public, puneam un casetofon cu microfon si cantam de toate. Marea mea bucurie era atunci cand primeam aplauze. Strangeam chiar si banuti la spectacolele organizate pe bloc, iar suma astfel stransa o daruiam unui copil mai nevoias, unei batranici sau… mergeam la cofetarie. A fost o perioada frumoasa", povesteste ea.

PROPRIA ATMOSFERA. Tot din copilarie i-a ramas si visul de a vizita China. A fost fascinata de filmul Sora 13 si de aceea a incercat sa isi creeze singura acea atmosfera: antrenamente pe ses, machiaj cu bujori, codite, costume.

SINGURELE BLONDE. Visul copilariei s-a transformat in realitate anul trecut, cand a plecat pentru sapte luni, impreuna cu o trupa din Bucuresti, la Shenyang. Prima impresie a fost ca sunt foarte multi si foarte reci. "Eu si colega mea eram singurele blonde din tot orasul. Chinezoaicele veneau si ne trageau de par, de gene, se uitau fix in ochii nostri. Ne priveau admirativ unele. Altele, dimpotriva, foarte rautacioase. Au fost chiar situatii cand, in restaurant fiind, nevestele isi puneau barbatii sa stea cu spatele la noi. Pe mine ma amuzau. Sunt foarte petrecareti, dar in mod diferit".

Desi a fost surprinsa sa intalneasca acolo o alta lume, vasluianca s-a adaptat. "Am invatat multe expresii in limba lor, ma descurcam singura la cumparaturi, am fost in discotecile lor, in barurile lor, am vizitat multe locuri incarcate de istorie si mister, am invatat sa mananc cu betisoare. Nu am reusit sa ma adaptez meniului chinezesc, foarte condimentat si nici cu scoicile, serpii si algele pe care le mananca ei. Am trait cu salate, orez, peste, pui cu sos si alune, cu fructe si prajituri. A fost extraordinar, dar gandul meu a ramas tot acasa."

×
Subiecte în articol: observator