x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sucevenii ar putea rămâne fără apă rece din cauza datoriilor

Sucevenii ar putea rămâne fără apă rece din cauza datoriilor

14 Mai 2013   •   15:47
Sucevenii ar putea rămâne fără apă rece din cauza datoriilor

Sucevenii ar putea rămâne fără apă, după ce datoriile populaţiei către societatea de termoficare a ajuns să depăşească 20 de milioane de lei, iar aceasta nu poate plăti debitele la operatorul de apă (ACET), a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, informează agerpres.ro.

El a cerut, în cadrul şedinţei săptămânale, preşedinţilor de asociaţii de proprietari să insiste pentru recuperarea datoriilor pe care beneficiarii acestor servicii le au la SC Termica SA Suceava.

''A venit momentul adevărului: cine consumă plăteşte'', a spus Lungu.

Primarul a precizat că Termica are datorii importante la E.ON şi ACET, iar, dacă nu respectă graficele de eşalonare, există riscul de a nu mai putea fi furnizată apa caldă, dar nici cea rece.

La rândul său, directorul general al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a spus că se impune îmbunătăţirea ritmului încasărilor, în condiţiile în care se estimează că noua centrală termică a Sucevei va fi dată în folosinţă pe 9 noiembrie, iar de la 1 octombrie şi până la acea dată Termica va trebui să asigure şi încălzirea. Dumitrescu atrage atenţia că sunt necesare şi fonduri pentru asigurarea combustibililor.

Pe de altă parte, societatea de apă-canal-epurare, ACET Suceava, ar putea intra în blocaj dacă Termica nu-şi va respecta graficul de eşalonare a datoriilor, încheiat în octombrie 2012. Directorul general al ACET Suceava, Ştefan Groza, a declarat că firma pe care o conduce are de încasat 11,2 milioane de lei de la Termica SA, iar ultimele plăţi făcute de aceasta sunt pentru decembrie 2011.

Groza a subliniat că ACET Suceava are facturi restante de 2 milioane de lei la E.ON şi la Apele Române, astfel existând oricând riscul de a rămâne fără gaz metan şi deci fără apă rece. El atrage atenţia că ritmul încasărilor de la populaţie este unul scăzut, iar dintre cele 16 asociaţii de proprietari cu care au fost încheiate grafice de eşalonare a datoriilor doar cinci le-au respectat. Groza a spus că, începând de săptămâna viitoare, va reanaliza aceste grafice şi acolo unde se va impune va dispune debranşarea scărilor de bloc cu datorii foarte mari. 

×
Subiecte în articol: apa rece apa suceava acet ion lungu e.on