x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava: Nou focar de COVID-19. 72 de angajați și bătrâni dintr-un centru, confirmați!

Suceava: Nou focar de COVID-19. 72 de angajați și bătrâni dintr-un centru, confirmați!

01 Mai 2020   •   23:00
Suceava: Nou focar de COVID-19. 72 de angajați și bătrâni dintr-un centru, confirmați!

Un nou focar de COVID-19 a apărut în județul Suceava. 63 de vârstnici și 9 îngrijitori de la Centrului Social Creștin Bogdănești de pe lângă Mănăstirea Bogdănești au fost confirmați cu noul coronavirus. De asemenea, alți 7 vârstnici de la Rădăuți au fost confirmați pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, DSP a anunțat vineri că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creștin Bogdănești de pe lângă Mănăstirea Bogdănești, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi. Totodată, DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Rădăuți au fost depistați pozitiv la COVID 19, fiind internați la Spitalul din Rădăuți.

Reprezentanții Prefecturii s-au deplasat vineri la Centrul din Bogdănești.

„S-a constatat, de asemenea, că există condiții de izolare pentru bătrânii testați pozitiv dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei și personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râșca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcționează așezământul social. În unitate nu sunt substanțe biocide pentru igienizarea suprafețelor și mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecție. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măști”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava, întrunit vineri, a decis internarea la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori și 63 de beneficiari, confirmați pozitiv cu COVID-19, distribuirea de produse biocide și realizarea urgentă a dezinfecției în cadrul Centrului din Bogdănești și monitorizarea zilnică a evoluției epidemiologice.

De asemenea, la Centrul Social Creștin Bogdănești au fost trimise de urgență 100 de echipamente complete COVID 19, respectiv combinezoane, măști și mănuși.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid suceava