x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava: Reţinuţi de poliţie după ce au fost depistaţi transportând ţigări de contrabandă de peste 180.000 lei

Suceava: Reţinuţi de poliţie după ce au fost depistaţi transportând ţigări de contrabandă de peste 180.000 lei

de Agerpres    |    02 Feb 2014   •   10:24
Suceava: Reţinuţi de poliţie după ce au fost depistaţi transportând ţigări de contrabandă de peste 180.000 lei

Doi bărbaţi, din Siret şi respectiv din Dobroeşti - Ilfov, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt cercetaţi penal, după ce au fost descoperiţi în trafic, în municipiul Suceava, cu ţigări de contrabandă de peste 180.000 lei, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Poliţiştii au depistat în trafic, oprită în zona centrală a municipiului Suceava, o autoutilitară despre care existau informaţii că transportă ţigări de contrabandă. La volanul acesteia se afla Daniel G., de 21 de ani, din oraşul Siret - Suceava, iar pe scaunul din dreapta se afla Virgiliu P., de 38 de ani, din Dobroeşti - Ilfov. În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite 29 de baxuri din carton şi 39 pungi de culoare neagră, în interiorul cărora se aflau pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, mascate de mai mulţi baloţi de lucernă. La inventariere a rezultat un număr de 390.400 ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 182.810 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor şi a controlului corporal al celor două persoane şi al autoturismului, au fost ridicate de la Virgiliu P. sumele de 59.213 lei şi 95 euro, iar în final autoutilitara a fost indisponibilizată pe bază de proces-verbal.

Cauza a fost preluată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Biroul Combaterea Fraudelor Vamale - IPJ Suceava, sub conducerea şi coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

×
Subiecte în articol: contrabanda tigari suceava