x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava: un ofiţer SRI şi nouă vameşi, cercetaţi de DIICOT pentru contrabandă

Suceava: un ofiţer SRI şi nouă vameşi, cercetaţi de DIICOT pentru contrabandă

de Mediafax    |    13 Aug 2011   •   12:11
Suceava: un ofiţer SRI şi nouă vameşi, cercetaţi de DIICOT pentru contrabandă

Procurorii DIICOT Suceava au dispus inceperea urmaririi penale fata de 13 persoane, noua vamesi de la Biroul Vamal Stanca-Costesti din judetul Botosani, un ofiter SRI si alti trei civili, acestea fiind cercetate pentru contrabanda cu produse accizabile provenite din Ucraina.

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava, Marius Cazac, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca procurorii Directiei au facut, vineri, 14 perchezitii domiciliare in judetul Botosani, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in infractiunii de contrabanda cu produse accizabile, proveninte din Ucraina.

El a spus ca, initial, s-au facut 12 perchezitii, iar ca urmare a acestora, procurorii au cerut Tribunalului Suceava si au obtinut autorizatia pentru alte doua perchezitii, dintre care una la un locotenent-colonel SRI, frate al unui vames din Stanca-Costesti.

Totodata, procurorii DIICOT Suceava, impreuna cu reprezentanti ai structurii centrale din Autoritatea Nationala a Vamilor, au facut un control si la Biroul Vamal Stanca-Costesti.

Cercetarile se efectueaza cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul IPJ Suceava, S.I.R. si IJJ Suceava

×