x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Suck My Art" la Anaid Art Gallery

"Suck My Art" la Anaid Art Gallery

de Ema-Augusta Banu    |    20 Apr 2010   •   00:00

Vernisajul instalaţiei "Suck My Art" semnată de George Bodocan a avut loc luni, la Anaid Art Gallery.

Suntem pregătiţi sa acceptăm societatea contemporană cu tot ce aduce ea? De la fetiş sexual la fetiş consumerist...

Suck My Art reprezintă un proiect inedit care vorbeşte despre lejeritatea şi normalitatea cu care ar trebui să privim lumea în care trăim; despre dorinţa de a-ţi câştiga libertatea de a face ceea ce-ţi doreşti şi de a fi lăsat să ai propriul "fetiş" fără a fi ipocrit, indiferent că e vorba de un telefon, o bere, internetul, muzica, pantofii şi tot aşa. Suck My Art nu este despre vulgaritate sau despre fantezii tabu, ne informează curatoarea expoziţiei, Diana Dochia.

Instalaţia de mari dimensiuni amplasată într-un fel de "darkroom" inspirată de cluburile considerate tabu, aduce în prim plan fetiş-ul consumismului exacerbat, care-l înlocuieşte pe cel sexual. Astfel, obiectele banale devin peste noapte fetişuri.

"Suck My Art face un transfer, transformă fetişul sexual în fetiş consumerist. Eu fac o referire la tot ce se întâmplă în societatea de astăzi, în care, fiecare dintre noi, fără să fim ipocriţi, avem o plăcere care, ajutată de societatea de consum, devine un fetiş. Am plecat iniţial de la o expoziţie de grafică şi am ajuns la transpunerea ei pe tricouri (semnate Bodo pentru Joa), mi s-a părut un concept care merge mult mai bine în zona urbană, unde pot fi purtate de oricine pe stradă. Suck My... orice ar putea însemna lasă-mă în pace, asta e plăcerea mea şi ăsta sunt eu. Este în fond un act de recunoaştere a ceea ce-ţi place" a declarat George Bodocan.

Amatorii de artă contemporană şi nu numai, sunt invitaţi la Anaid Art Gallery de luni până vineri între orele 11-19 şi sâmbăta între orele 10-18.

×
Subiecte în articol: mass-media