x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sugestii de cadouri de cumpărat pe ultima sută de metri

Sugestii de cadouri de cumpărat pe ultima sută de metri

de Oana Portase    |    21 Dec 2018   •   10:50
Sugestii de cadouri de cumpărat pe ultima sută de metri

Nu toată lumea este organizată când vine vorba de lista de cadouri de Sărbători, însă există mereu soluții și pentru întârziați. Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, așa că este exclus să mai comandați ceva online, mai ales că unii curieri abia au reușit să se achite de produsele comandate de Black Friday. Magazinele sunt încă pline în această perioadă și cu puțină inspirație veți găsi cadoul perfect.

Ce cadouri să NU cumpărăm

Înainte să luăm un cadou, primul pas este să analizăm cu atenție persoana care îl va primi. Fie că e vorba de soție, iubit, prieten, coleg sau bunici, țineți cont de gusturile lor, nu de ale voastre. Apoi urmați câteva sfaturi simple. Domnilor, evitați ustensilele de bucătărie sau electrocasnicele de tip aspirator, fier de călcat etc. pentru soție sau iubită. Același lucru este valabil și invers. Doamnelor, n-ar trebui să le luați soților în fiecare an șosete, cravate sau tricouri.

SFAT

Vizitează târgurile cu diverse tematici, nu neapărat cele tradiționale de Crăciun. În această perioadă, designerii și producătorii autohtoni își scot creațiile la vânzare la prețuri speciale. Poți găsi haine, bijuterii și obiecte de decorațiune inedite.

Cărți numai bune de pus sub brad

Cărțile sunt primele pe lista noastră. Nu poți da greș cu niște titluri interesante, mai ales când vine vorba de pasionații de lectură. Țineți cont doar de gusturi. Pentru iubitorii de biografii și politică puteți alege “Povestea mea”, autobiografia lui Michelle Obama, sau volumul “În lipsa președintelui” semnat de Bill Clinton și James Patterson. La capitolul romane de dragoste, “O zi de decembrie”, povestea unei iubiri la prima vedere, este o alegere perfectă. Cei pasionați de thriller și mister s-ar bucura de noul roman semnat de John Grisham, “Negustorul de manuscrise”. Nu-i uităm nici pe adolescenți. Pentru ei puteți alege noile aventuri ale vampirilor imaginați de Laura Nureldin în romanul “V” sau povestea impresionantă din “Cele mai strălucitoare stele” de Anna Todd.

Decorațiuni pentru casă

O decorațiune pentru casă aleasă cu atenție poate fi mereu un cadou bun. Înainte de Sărbători, magazinele încă sunt pline de tot felul de obiecte decorative, dar veți găsi idei inedite și la târgurile din această perioadă. De la globuri și alte lucruri cu temă de Crăciun, până la vaze, candelabre sau poate un sfeștnic interesant. Pături pufoase, perne decorative, lumânări deosebite, lista este lungă și aveți de unde alege.

SFAT

Cei în pană de idei care nu vor să ia doar un obiect simbolic pentru cunoscuți pot aranja un coș plin cu surprize. Coșul poate conține cosmetice – creme, loțiuni, uleiuri – o agendă, pixuri, fular/căciulă/mănuși, dulciuri.

Agende și jurnale

Agendele sunt cadouri mai potrivite pentru femei decât pentru bărbați. Femeile sunt obișnuite să planifice și să facă liste și listuțe. De aceea, contează și cum arată agenda. Librăriile sunt pline de agende și jurnale, mai ales la final de an, așa că aveți de unde alege. De la agende pufoase la propriu, la agende serioase și stufoase. Agendele sunt o idee bună pentru bărbați când vorbim de oameni de afaceri, manageri sau jurnaliști.

Farfurii cu mesaj simpatic

Tricourile și cănile cu mesaje nu se vor demoda niciodată, dar acum au apărut și farfuriile cu mesaje. Dacă o cană cu mesaj este un cadou bun pentru un coleg, atunci o farfurie amuzantă va fi potrivită pentru o prietenă bună. Acestea sunt realizate din porțelan sau ceramică și au mesaje simpatice care vor aduce zâmbetul pe buze oricui va mânca din ele. “Nu dau înapoi de la usturoi”, “Aș străbate mări și țări pentru o porție de jumări”, “Ne potrivim ca zacusca și pâinea” sau “Pâinea, untul și dulceața fac mai bună dimineața” sunt câteva exemple de mesaje pentru colecția în limba română. Farfuriile pot fi folosite în cuptorul cu microunde sau în mașina de spălat vase fără probleme. Prețurile pornesc de la 39 de lei.

Cardul-cadou te salvează oricând

E prea târziu să mai comandați un voucher sau un card-cadou online, însă marile magazine au carduri-cadou chiar la casă. Cardurile pot fi încărcate cu ce sumă vreți, începând de la aproximativ 100 de lei, iar cel care îl va primi va merge în magazin să-și cumpere ce își dorește de acea sumă. Marile mall-uri oferă carduri de cumpărături care pot fi folosite în mai multe magazine, asta dacă nu vreți să vă limitați la un singur brand.

Cadouri distractive

Jocurile de societate sunt perfecte pentru gașca de prieteni. Chiar dacă nu puteți trece de clasicele Catan sau Activity, librăriile și magazinele cu jucării au zeci de variante de unde vă puteți inspira. Jocurile sunt pentru vârste diferite și au un număr limită de jucători.

Dacă sunteți mai generoși când vine vorba de buget și v-ați făcut temele, atunci puteți oricând să apelați la marile magazine care sunt deschise până în ultima clipă. Un telefon nou, un ceas scump, o bijuterie de aur sau o geantă de designer vor impresiona cu siguranță. Anul acesta au fost la mare căutare și espressoarele care funcționează cu capsule. Acestea au devenit mai accesibile ca preț și design și fac viața mai ușoară iubitorilor de cafea. Un espressor pe bază de capsule costă aproximativ 450-500 de lei, iar cutiile cu capsule pot fi cumpărate din orice magazin.

 

 

 

×
Subiecte în articol: cadouri craciun