x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Summit PPE/ Emil Boc: Investiţia în educaţie este cea mai sigură

Summit PPE/ Emil Boc: Investiţia în educaţie este cea mai sigură

16 Mar 2019   •   12:30
Summit PPE/ Emil Boc: Investiţia în educaţie este cea mai sigură
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat sâmbătă că investiţia în educaţie este cea mai sigură din lume, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.

"Din punctul meu de vedere, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, pentru motivul că este lipsită de grija falimentului. Niciodată investind în educaţie nu vom avea riscul falimentului", a precizat Emil Boc, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care se desfăşoară la Bucureşti.

El a arătat că 20% din impozitele şi taxele locale pe care le plătesc cetăţenii Clujului se întorc în educaţie.

"Asta voi face în continuare", a anunţat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a menţionat că toate şcolile sunt conectate la internet.

"Mai avem două obiective: de a reţine părinţii şi copiii acasă în România. Avem o resursă umană uriaşă, valoroasă. Nu ne preocupă doar învăţământul universitar, care este fanion (...), dar ne preocupă şi slujbele din viaţa de zi cu zi şi avem un contact cu mediul de afaceri pentru a vedea slujbele care sunt necesare", a adăugat Boc.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.

"Aştept de la viitoarea conducere a Comisiei Europene (...) ce pârghii ar putea exista să convingem, să determinăm un guvern naţional să facă investiţii în infrastructură, să lege zonele sărace de celelalte părţi ale ţării. (...) Altfel, diferenţa dintre noi şi celelalte regiuni este de 50 - 60% în minus şi acesta nu este un lucru bun şi nu suntem încurajaţi chiar dacă facem absorbţie. Dacă nu ai legătură cu o autostradă nu este în regulă. Aici e bătălia noastră - cum convingem autorităţile naţionale şi ce pârghii poate găsi Bruxellesul pentru a se ţine cont de iniţiativele de jos în sus. Până acum s-a mers pe iniţiativele de sus în jos, unde sunt bani alocaţi s-au depus proiecte. La iniţiativele de jos în sus PPE trebuie să aibă un cuvânt mai mare de spus în viitoarea politică de alocare a resurselor", a punctat Flutur.

Summitul PPE, care are loc sâmbătă la Bucureşti, a conţinut două paneluri de dezbatere, referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care au luat parte: Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lidia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE). AGERPRES

×
Subiecte în articol: emil boc