x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat anunţă înfiinţarea unei staţii SMURD dotată cu HOVERCRAFT, în Delta Dunării

Raed Arafat anunţă înfiinţarea unei staţii SMURD dotată cu HOVERCRAFT, în Delta Dunării

de Agerpres    |    29 Mar 2014   •   17:34
Raed Arafat anunţă înfiinţarea unei staţii SMURD dotată cu HOVERCRAFT, în Delta Dunării
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că Fundaţia pentru SMURD va implementa în acest an un proiect în Delta Dunării, în valoare de circa 400.000 de euro, bani proveniţi din donaţiile populaţiei de 2% din impozitul pe venit.

''În acest an, pot să spun că proiectul major este dotarea Deltei Dunării şi avem deja acordul domnului viceprim-ministru Oprea, ministrul de Interne, pentru a deschide o staţie de pompieri în Deltă, care să aibă o barcă şi un Hovercraft de intervenţie, pe partea de SMURD şi pe partea de incendii. Sunt deja în curs de a fi comandate echipamentele de intervenţie, este un proiect care atinge aproximativ 400.000 de euro ca şi cost şi urmează să fie implementat la sfârşitul primului semestru - începutul celui de al doilea semestru al acestui an. În cursul verii cred că o să le vedem funcţionale în Delta Dunării, într-o zonă - dacă nu greşesc Crişan, o zonă de unde pot să plece în oricare parte pentru operaţiuni de salvare, de intervenţie medicală, ambele vehicule - deci şi Hovercraft-ul şi barca vor fi cu capabilităţi medicale şi cu targă şi cu tot, iar barca va avea şi capabilitate de stingere a incendiilor'', a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că finanţarea echipamentelor va fi asigurată din donaţiile către Fundaţia pentru SMURD, iar din bugetul statului va fi asigurată staţia de pompieri, care este în planul ISU Tulcea.

Raed Arafat speră că staţia şi echipamentele vor fi funcţionale în timpul verii.

×
Subiecte în articol: smurd delta dunării