x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surpriză rutieră: şoferii, monitorizaţi audio şi video. Vezi ce nu trebuie să faci când te opreste poliţistul!

Surpriză rutieră: şoferii, monitorizaţi audio şi video. Vezi ce nu trebuie să faci când te opreste poliţistul!

de Mara Raducanu    |    29 Dec 2011   •   10:03
Surpriză rutieră: şoferii, monitorizaţi audio şi video. Vezi ce nu trebuie să faci când te opreste poliţistul!

Atentie, soferi romani! Dupa ce dezbaterile din Comisia Juridica privind modificarile Codului Rutier se anunta drastice cu soferii vitezomani, betivi si cu cei agresivi in trafic, iata ca politistii au pregatit conducatorilor auto o alta surpriza rutiera. Mai exact,incepand de astazi Politia Romana si-a dotat mai multe masini cu sisteme performante de monitorizare video si audio. Sistemul este deja aplicat si folosit cu succes in Statele Unite.

Injuri politistul, te alegi cu dosar penal!

Asa ca, orice injuratura adresata unui politist se poate lasa cu dosar penal pentru ultraj, deoarece totul va fi surprins pe sistemul de monitorizare amplasat pe masina politiei.Camerele vor surprinde toate miscarile soferilor, dar vor inregistra si audio, astfel ca nici un conducator auto nu va mai putea contesta probele. In acest fel, orice sofer care incalca regulile de circulatie sau refuza sa se supuna legii va fi sanctionat pe baza unor probe clare. Imaginile de pe camerele de luat vederi instalate pe matinile politiei rutiere, dar si inregistrarile audio vor fi folosite drept probe in instanta asa cum se intampla si in alte state.

Politistul este obligat sa-l informeze pe sofer ca este filmat

“Aceste sisteme ajuta in primul rand la constatarea abaterilor la regimul circulatiei. Ele sunt folosite in primul rand ca probatoriu pentru incalcarea regulilor de circulatie. Este obligatoriu pentru agent sa-l informeze pe sofer ca toata conversatia este filmata, iar el este inregistrat video', a declarat pentru Jurnalul National, Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere.

Microfon, card de memorie si inregistrari stocate sase luni

Autospeciala de politie se pozitioneaza in spatele masinii oprite, iar microfonul care este la politist are posilitatea de inregistrare pana la 100 de metri. Sistemul are prevazut un card de memorie, cu autonomie de patru ore. El se descarca mai apoi intr-un computer si se stocheaza timp de sase luni. Vorbim despre un proiect al Ministerului de Interne si momentan au fost montate 10 astfel de sisteme pe autostrada si pe DN 7, mai exact in Arges, Valcea, Sibiu, Hunedoara, Arad sI Dolj.

×