x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sus curvele, jos drogurile!

Sus curvele, jos drogurile!

de Diana Scarlat    |    28 Sep 2009   •   00:00

Românii ar accepta prostituatele, dar nu şi stupefiantele.



Un studiu recent al eResearch Corp relevă toleranţa românilor faţă de ideea de legalizare a prostituţiei, dar şi respingerea iniţiativei de dezincriminare a consumului de droguri. Chiar dacă sunt denumite "droguri uşoare", stupefiantele sunt respinse de majoritatea populaţiei.


Studiul eResearch Corp arată că 53% din români acceptă legalizarea prostituţiei, în timp ce  58,5% îşi exprimă dezacordul faţă de propunerea de legalizare a consumului de droguri "uşoare". 34% din respondenţi s-au declarat totuşi pentru dezincriminare  consumului de droguri "uşoare", cei mai mulţi dintre aceştia fiind bărbaţi sau "persoane din generaţia postdecembristă", cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Studiul a fost realizat în perioada 24-25 septembrie, respondenţii fiind persoane cu vârste între 18 şi 64 de ani, din mediul urban.

CE VOR BĂRBAŢII? Problema legalizării prostituţiei este văzută de cei mai mulţi dintre respondenţi drept "un rău necesar". "Portretul persoanei politice care susţine aceste iniţiative este unul care întruneşte simultan următoarele caracteristici: persoană deschisă la minte, dar cu o moralitate îndoielnică, îşi urmăreşte în principal anumite interese personale şi este mai curând neinteresat de problemele societăţii", arată realizatorii studiului.

Cei care s-au declarat de acord cu legalizarea prostituţiei sunt 57% bărbaţi, 64% din aceştia având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, dintre care 54% sunt căsătoriţi. Studiul eResearch Corp analizează şi intenţiile de vot ale românilor din mediul urban. Conform studiului, 31% din respondenţi nu sunt încă hotărâţi în privinţa viitorului preşedinte al ţării, iar 51% "înclină să nu voteze" o persoană politică şi care face astfel de propuneri.

Potrivit autorilor studiului, doar "jumătate din persoanele intervievate au recunoscut iniţiatorul acestor propuneri în persoana preşedintelui Băsescu", aproximativ 40% nu cunosc persoana din spatele iniţiativei, iar restul au menţionat alte persoane.

×
Subiecte în articol: observator