x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspect de coronavirus, un bebeluș din Bacău a fost în Italia, în zonele cu epidemie

Suspect de coronavirus, un bebeluș din Bacău a fost în Italia, în zonele cu epidemie

27 Feb 2020   •   19:22
 Suspect de coronavirus, un bebeluș din Bacău a fost în Italia, în zonele cu epidemie

UPDATE:

Bebelușul din Bacău, cu suspiciune de coronavirus, după ce a călătorit cu familia în Veneto, Italia, este în stare bună, a declarat, joi seara,directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu. Testul rapid de gripă a ieșit negativ, iar probele pentru coronavirus au fost trimise la Iași.

Directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu, a declarat, joi, presei, că băiețelul de 9 luni era răcit înainte de a pleca împreună cu familia în Veneto, Italia. La întoarcere, bebelușul tușea și îi curgea nasul, astfel că mama a anunțat autoritățile, iar DSP a ridicat suspiciunea de coronavirus.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Un bebeluș a fost transportat, joi, alături de mama lui, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Copilul era răcit și a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea Veneto din Italia.

Potrivit conducerii DSP Bacău, este vorba despre un bebeluș de până într-un an de zile care, împreună cu familia, a călătorit în acest weekend în regiunea Veneto.

„Este în drum, de la Comănești, spre spital. Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinții în regiunea Veneto. Când s-au întors, marți, noi i-am preluat în monitorizare. Astăzi (joi – n.r.), când mama copilului a fost sunată, a spus că se simte mai rău”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Directorul DSP a subliniat că cel mic era oricum răcit și toată procedura a fost făcută ca o măsură de precauție.

„Ca o măsură de precauție, având în vedere că se încadrează pe definiția de caz, am ales să îi internăm pe Secția de Boli Infecțioase Bacău, în zona special amenajată, să facem prelevări și să trimitem probele la Spitalul de Boli Infecțioase, la Iași, ca să fim sigur că nu e nimic”, a mai spus Năstase.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus