x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspecţii unui jaf bancar, eliberaţi

Suspecţii unui jaf bancar, eliberaţi

de Dorian Cobuz    |    Petru Zoltan    |    28 Feb 2011   •   18:29
Suspecţii unui jaf bancar, eliberaţi
Sursa foto: /Jurnalul Naţional
154138-untitled-1.jpgAndrei Hosu şi Bogdan Baciu sunt la un pas de eliberare. Instanţa a decis judecarea cazului cu cei doi suspecţi în stare de libertate.
Judecătorul a încuvinţat cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Vă reamintim, după cum v-am prezentat într-o serie de articole, ancheta jafului de la Cluj ridică mai multe semne de întrebare: de la martori care au povestit că procurorul a încercat să îi influenţeze pentru a face declaraţii incriminatorii şi până la vicii grave de procedură la colectarea probelor.

O analiză a înregistrărilor ale camerelor de supraveghere din agenţia bancară jefuită făcută de o structură a SRI a subliniat în mod categoric diferenţe ale datelor biometrice dintre suspecţi şi autori. Procurorii au insistat însă pentru a demonstra că înregistările video - pe care nu le-au analizat în faza urmăririi penale - nu ar fi realizate corespunzător.

Avocatul celor doi tineri, Vlad Hosu a comentat pentru Jurnalul Naţional: "De-a lungul timpului s-au acumulat destule probe, care au clătinat susţinerile procurorului. În mod special astăzi, unul dintre martori, Ionel Cucuruzean, care a declarat în faza urmăririi penale că l-a văzut pe Andrei cu sume mari de bani si un pistol, a spus în faţa judecătorului că nu îşi menţine declaraţiile. Acesta a spus judecătorului că a dat respectivele declaraţii în urma unei hărţuiri constante ale poliţiştilor".

O agenţie din cartierul clujean Mănăştur a fost jefuită în 13 februarie 2009, după o operaţiune desprinsă parcă din filme. Procurorul a trimis în judecată doi tineri care locuiau în vecinătatea respectivei agenţii a băncii.

×
Subiecte în articol: andrei hosu bogdan baciu