x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciuni de fals în dosarul avocatului Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Niţu: Se discută despre o expertiză

Suspiciuni de fals în dosarul avocatului Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Niţu: Se discută despre o expertiză

09 Iul 2014   •   11:46
Suspiciuni de fals în dosarul avocatului Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Niţu: Se discută despre o expertiză

Procurorii suspectează că actele cu care ginerele preşedintelui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, a obţinut terenurile Brătienilor, în judeţul Argeş, sunt false. Procurorul general al României a declarat, miercuri, că se analizează efectuarea unei experize în acest dosar.

"Din câte știu eu se analizează această variantă de anchetă. Despre o expertiză știu că se discută, dar nu știu dacă e grafică sau de altă natură", a spus procurorul general.

La sfârşitul anului trecut, Mihai Gâdea dezvăluia la "Sinteza zilei" faptul că Radu Pricop urma să primească 10 milioane de euro despăgubire pentru 90 de hectare de teren care nu-i aparţineu. Potrivit Antena3, este vorba despre un teren al familiei Brătienilor pentru care moştenitorii de drept s-au luptat câţiva ani în instanţă.

Mihai Gâdea a prezentat, de-a lungul mai multor emisiuni, dovada că întreaga retrocedare se sprijină pe un fals greu de imaginat: omorârea în acte a celei care s-ar fi putut opune acestei afaceri.

Retrocedarea terenurilor respective face obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, în care Radu Pricop este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

×