x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de copii din Constanţa, examinaţi medical după ce un profesor de înot a fost diagnosticat cu TBC

Sute de copii din Constanţa, examinaţi medical după ce un profesor de înot a fost diagnosticat cu TBC

de Agerpres    |    30 Mai 2014   •   17:10
Sute de copii din Constanţa, examinaţi medical după ce un profesor de înot a fost diagnosticat cu TBC

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică după ce un profesor de înot de la Palatul Copiilor a fost diagnosticat cu TBC, existând riscul ca aproximativ 600 de copii care iau lecţii să se fi îmbolnăvit.

Reprezentanţi ai DSP au declarat, vineri, că până în prezent boala a fost confirmată la alte două persoane, o fată în vârstă de şase ani şi un lucrător de la centrala termică a Palatului Copiilor, "contacţii"' fiind examinaţi din punct de vedere medical.

"Numărul contacţilor este destul de mare, pentru că s-a constatat că acolo evoluează şi şcoli private de înot. Numărul contacţilor a ajuns în jur de 600, 300 cei iniţiali, care merg la Palatul Copiilor, plus încă 300 de la şcoli private de înot care au închiriat culoare în bazinul respectiv", a afirmat medicul epidemiolog din cadrul DSP, Mihaela Cocu.

Potrivit acesteia, copiii sunt verificaţi medical la Palatul Copiilor şi la dispensarul TBC din Constanţa.

Bazinul de înot de la Palatul Copiilor a fost golit de apă şi dezinfectat, aceeaşi măsură fiind luată în diferite spaţii.

Dr. Mihaela Cocu a menţionat că părinţii copiilor care merg la Palatul Copiilor nu au motive pentru a intra în panică.

"În accepţiunea programului de boli transmisibile, contactul de focar este definit ca persoană care are mai mult de patru ore pe zi contact cu sursa. Dar aici nu se pune problema aşa. Copiii nu aveau mai mult de o oră, o oră şi ceva contact cu profesorul bolnav. Dar, ca să nu existe discuţii şi pentru liniştea părinţilor, s-a decis testarea tuturor copiilor care merg la înot. (...) În plus, tuberculoza nu se transmite prin apă, se transmite aerian. Bazinul nu este cu risc. Chiar dacă bacilul a ajuns în apă şi apoi în tubul digestiv, nu dă tuberculoză. Dă tuberculoză când ajunge în căile aeriene. (...) Nu este niciun motiv de panică", a spus reprezentanta DSP Constanţa. 

×
Subiecte în articol: tuberculoză constanta tbc