x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi proteste la Pungești. Un tânăr susține că a fost lovit de jandarmi, Chevron anunţă suspendarea activităţilor

Noi proteste la Pungești. Un tânăr susține că a fost lovit de jandarmi, Chevron anunţă suspendarea activităţilor

07 Dec 2013   •   13:05
Noi proteste la Pungești. Un tânăr susține că a fost lovit de jandarmi, Chevron anunţă suspendarea activităţilor
Sursa foto: TEODOR ISTRATE / MEDIAFAX FOTO
UPDATE 14:05 -  Compania Chevron a anunţat oficial, sâmbătă după-amiază, printr-un comunicat de presă, suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti, din judeţul Vaslui, în urma manifestaţiilor de protest din zonă.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii societăţii Chevron în România au anunţat că respectă dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă acestea trebuie făcute în limitele legii.

"Chevron confirmă astăzi (n.r. - sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activităţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însăcredem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", se arată în comunicatul de presă al companiei Chevron.

Chevron nu a menţionat, în comunicatul de presă, data la care vor fi reluate lucrările în zonă.
............................................

UPDATE 13:25
- Un tânăr din rândul protestatarilor a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după de ar fi fost agresat de către forţele de ordine, relatează Mediafax. Tânărul a acuzat dureri în piept şi susţine că ar fi fost lovit de către jandarmi. Acesta se afla pe şosea în momentul în care ar fi fost agresat de către forţele de ordine.
............................................

Circa 400 de persoane protestează, în această după-amiază, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron, fără ca forţele de ordine să poată interveni şi opri, în zonă sosind încă o sută de jandarmi cu uniforme de luptă, scuturi şi bastoane, informează Mediafax.

Jandarmii care se aflau deja la locul desfăşurării protestului au mers în spatele celor care dărâmau gardul fără a putea interveni având în vedere că erau inferiori numeric celor aproximativ 200 de oameni care şi-au dus la îndeplinire intenţia de a pune la pământ gardurile.

Ulterior, manifestanţii s-au retras în zona proprietăţii private pe care s-au aflat la începutul protestului.

Între timp, în zonă au ajuns alţi o sută de jandarmi echipaţi cu unifiorme de luptă, scuturi şi bastoane şi cu căşti pe cap. Aceştia au făcut un zid de-a lungul şoselei, în faţa protestatrilor, pentru a-i bloca să mai ajungă pe proprietatea Chevorn.

 La această oră, manifestanţii continuă să scandeze lozinci împotriva Guvernului, cerând demisia acestuia şi scandând Libertate!


×