x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de turişti români, BLOCAŢI pe litoralul bulgăresc din cauza inundaţiillor

Sute de turişti români, BLOCAŢI pe litoralul bulgăresc din cauza inundaţiillor

21 Iun 2014   •   13:45
 Sute de turişti români, BLOCAŢI pe litoralul bulgăresc din cauza inundaţiillor

Guvernul României, cu implicarea directă a Departamentului de intervenţii în situaţii de urgenţă coordonat de Raed Arafat, a decis constituirea unui grup de lucru care să gestioneze de urgenţă situaţia în care se afla românii blocaţi în staţiunea bulgară Albena, în urma inundaţiilor din Bulgaria din ultima zi.

'În prezent, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgenţă la faţa locului, pentru evaluarea situaţiei şi pentru prime decizii. Grupul de lucru va lua legătura cu autorităţile bulgare, va menţine o echipă la faţa locului, va lua legătura cu românii aflaţi în situaţii dificile şi va face tot ce este necesar pentru repatrierea acestora în bune condiţii', informează un comunicat al Guvernului, preluat de Agerpres.

Grupul interministerial, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Afacerilor Interne, va comunica opiniei publice informaţiile existente în timp util.

Potrivit sursei citate, autorităţile bulgare au pus deja la dispoziţie informaţii şi cooperează cu autorităţile româneşti pentru asigurarea unor condiţii decente pentru cei afectaţi. 

(foto Novinite)



×
Subiecte în articol: inundatii turisti albena bulgaria litoral