x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Syda" – nu, Pogea jr – da

"Syda" – nu, Pogea jr – da

07 Apr 2010   •   00:00
"Syda" – nu, Pogea jr – da
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Dacă Bogdan Adrian Ionescu, iubitul Elenei Băsescu, a renunţat la funcţia de expert asistent în cadrul Ambasadei de la Paris, alţi doi copii de demnitari ai statului sunt mai norocoşi. Şi numai buni să reprezinte România peste hotare din posturi călduţe.



Ioan Alexandru Pogea este una dintre beizadelele deştepte ale României. Atât de deştepte, încât el este veriga ţării noastre la Bruxelles pe probleme de energie, unul dintre sectoarele cu cele mai mari probleme ale României. El apare pe pagina oficială a Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană având funcţia de ataşat pe energie. Care energie este păstorită în ţara noastră de Adriean Videanu, ministrul Economiei, şi fost şef la Titan Mar al lui Gheorghe Pogea (foto), tatăl expertului în energie.

Oana Bălan este o altă "eminenţă" mioritică. Ea este fiica secretarului de stat pentru Comerţ din Ministerul Economiei Maria Pârcălăbescu. Presa a relatat că juna familiei a câştigat în condiţii asemănătoare lui "Syda" postul de ataşat comercial tocmai la Montevideo, în Uruguay, unde se va speti pentru creşterea fără seamăn a schimburilor comerciale dintre cele două state.

Oana Bălan şi-a început fulminanta ascensiune anul trecut ca şi consilieră pentru un alt secretar de stat din Ministerul Economiei, colegul mamei sale, Gheorghe Marin. Ca din întâmplare, biroul din Uruguay avea nevoie de un secretar economic III, iar Oana Bălan a obţinut postul în urma unui concurs. În declaraţia de avere a mamei sale se arată că aceasta şi-a împrumutat fiica cu 300.000 de euro.

Bogdan Adrian Ionescu, zis şi "Syda", şi-a depus sâmbătă demisia din postul de expert asistent la Direcţia Generală Relaţii Externe din cadrul Ministerului Economiei, după ce mass-media au scris despre el că va ajunge la ambasada din Paris, unde ar fi trebuit să aibă un salariu de circa 2.000 de euro. În comunicatul instituţiei, ministerul spune că rezultatele şi anunţul de concurs se pot vizualiza pe site-ul său.

Însă nu există nici urmă de aceasta, după cum nu apare nici un detaliu nici despre concursurile câştigate de Ioan Alexandru Pogea şi Oana Bălan. Apare, în schimb, un concurs pentru un post vacant la "Direcţia Africa şi Orientul Mijlociu". În ciuda solicitării noastre, Ministerul Economiei nu a răspuns la întrebările formulate.

×
Subiecte în articol: observator