x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabără pentru pasionaţii de fotografie, la Viscri

Tabără pentru pasionaţii de fotografie, la Viscri

de Eugenia Mihalcea    |    05 Iun 2009   •   00:00

Studenţii sau liceenii care scapă de emoţiile examenului de Bacalaureat se pot înscrie pentru o tabără de fotografie, organizată în satul săsesc tradiţional Viscri şi coordonată de fotograful Marius Iacob.



Şcoala de vară de fotografie, organizată de Fundaţia Calea Victoriei şi Atelier PHOTON, se va desfăşura în două etape, respectiv 4-11 iulie (seria 1) şi 11-18 iulie (seria 2). În cadrul şcolii de vară de la Viscri, participanţii vor putea urma ateliere de fotografie, teoretice şi practice, susţinute de fotograful şi profesorul Marius Iacob. Locul în care se desfăşoară şcoala permite participanţilor să se concentreze timp de 7 zile pe fotografie şi le oferă diverse subiecte fotografice din Viscri: cetatea, biserica, oamenii locului, viaţa la ţară, tradiţiile, pădurea. Taxa de participare pentru o serie de 7 zile este de 1.400 de lei de persoană. Această taxă include: cazarea, 3 mese/zi - mic dejun, prânz şi cină, pregătite de localnici, taxa pentru atelierele de fotografie, folosirea studioului foto - amenajat de profesor cu echipamentul său, acces în sala de proiecţii şi de vizionare de filme, respectiv sala de festivităţi a bisericii fortificate. Vârsta minimă a participanţilor este 18 ani, iar înscrierile se pot face la contact@victoriei.ro.

AŞEZARE SĂSEASCĂ
Retras de la drumul mare, ce leagă Braşovul de Sighişoara, satul Viscri adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Numeroase case din sat au fost refăcute, astfel încât acum există o imagine despre cum arăta un frumos sat săsesc înainte de decăderea din perioada comunistă. Deşi mai sunt puţini saşi în sat, aceştia sunt extrem de activi în refacerea patrimoniului local, în conservarea unor tradiţii şi meşteşuguri locale, precum şi în promovarea specificului zonei, printr-un turism rural care respectă tradiţia. Unele gospodării sunt ca în urmă cu un secol, iar interioarele caselor păstrează fotografii, obiecte decorative şi mobilier tradiţional original.

×
Subiecte în articol: scoala