x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabloul "Plugul cu boi" de Nicolae Grigorescu, vândut la licitație

Tabloul "Plugul cu boi" de Nicolae Grigorescu, vândut la licitație

01 Mar 2019   •   09:47
Tabloul "Plugul cu boi" de Nicolae Grigorescu, vândut la licitație

Tabloul "Plugul cu boi" de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, joi seara, la preţul de 37.500 de euro, la licitaţia de artă de Mărţişor, organizată de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală.
Lucrarea "Plugul cu boi", ce a aparţinut vreme îndelungată colecţiei artistului, a fost cel mai bine cotat lot al sesiunii, fiind estimat la 30.000 - 50.000 de euro.

"Plugul cu boi pe scara atelierului din Câmpina a lui Nicolae Grigorescu - sursa foto: artmark.ro

La sume ridicate au fost adjudecate şi alte tablouri semnate de Grigorescu - "Târg la Rucăr", din fosta colecţie istorică a dr. Alexandru Obregia, la 27.000 de euro, "Ţărăncuţă", din colecţia scriitorului Alexandru Vlahuţă, la 26.000 de euro.
Printre lucrările cumpărate la preţuri mari s-au mai numărat şi "Păpuşica blondă" şi "Tătăroaică la Balcic" de Nicolae Tonitza, la 22.000 de euro, respectiv la 8.500 de euro.

Tot joi seara, Artmark a organizat o licitaţie de covoare. Printre loturile adjudecate la această sesiune s-a numărat un covor oltenesc din lână, din Mehedinţi, primit cadou de Nicolae Ceauşescu la a 55-a aniversare (1973). Acest lot, însoţit de certificat RA-APPS, a avut un preţ de pornire de 500 de euro şi a fost adjudecat la 1.200 de euro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: plug cu boi nicolae grigorescu