x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Talpes si Tender impotriva lui Patriciu

Talpes si Tender impotriva lui Patriciu

04 Iun 2004   •   00:00

Ioan Talpes si Ovidiu Tender reactioneaza la acuzele aduse de Dinu Patriciu, care a afirmat miercuri, intr-o incendiara conferinta de presa, ca a fost santajat pe baza unor documente emise de institutia prezidentiala pentru a accepta o fuziune Petromidia-RAFO.

Reactie. "In perioada 2001-2003 am primit, in calitatea pe care o detineam, mai multe informatii (inclusiv memorii ale unor cadre de conducere din institutiile abilitate sa efectueze controale economice si financiare) si acte de control efectuate de organele in drept, referitoare la privatizarea si situatia S.C. Petromidia S.A. In fata celor mentionate, s-a intocmit memorandumul D.S.N./C/106/2004 de catre consilierul Paul Sirbu, document finalizat la inceputul anului 2004, cand l-am avizat si inaintat, conform atributiilor, domnului Ion Iliescu", arata un comunicat transmis agentiei Mediafax de Ioan Talpes. "Nu cunosc detalii asupra discutiilor pe care le-ar fi purtat domnul Dan Costache Patriciu cu doua persoane, respectiv domnii Ovidiu Tender si Marian Iancu si nici nu cred ca poate exista cineva care sa pretinda ca eu as fi fost informat despre situatiile respective", mai spune Talpes.

Judecata. Ovidiu Tender a respins, si el, acuzatiile presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, privind santajul pentru preluarea Petromidia, considerand ca aceste afirmatii au ca scop sa dea o tenta politica verificarilor incepute de Parchetul National Anticoruptie. Tender a decis sa-l actioneze in justitie pe Dinu Patriciu, pentru calomnie. (Luca Popovici)

×
Subiecte în articol: observator