x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tânărul din Timiş, care şi-a omorât socrii şi copilul, îşi plănuise fapta de la începutul lunii decembrie

Tânărul din Timiş, care şi-a omorât socrii şi copilul, îşi plănuise fapta de la începutul lunii decembrie

de Agerpres    |    05 Ian 2012   •   11:18
Tânărul din Timiş, care şi-a omorât socrii şi copilul, îşi plănuise fapta de la începutul lunii decembrie

Criminalul sinucigas din comuna timiseana Sag, care si-a ucis socrii si baiatul de 7 ani, isi planuise fapta de la inceputul lunii decembrie. El spera insa ca mama copilului lor sa revina acasa de sarbatori, iar el sa renunte astfel la comiterea abominabilei fapte.

Medicii legisti au gasit mai multe scrisori-jurnal in care Ion Ciucea isi notase tot ceea ce urma sa faca. "In lenjeria intima a barbatului, medicii legisti au gasit mai multe scrisori care erau adresate Politiei Romane si in care, pe de-o parte, incerca sa explice ce l-a determinat sa faca acel lucru, pentru ca in ultima pagina sa arate ca regreta ceea ce s-a intamplat. El arata ca a comis faptele din cauza unei presupuse relatii extraconjugale pe care concubina sa ar fi avut-o cu o alta persoana", a declarat, intr-o conferinta de presa, procurorul criminalist Ioan Golban, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Potrivit acestuia, este vorba, in principal, de doua scrisori-jurnal, una datata din 12 decembrie 2011, care contine noua file si in care isi exprima regretul pentru faptul ca iubita sa s-a indepartat de el, plecand in Italia cu un presupus amant. Criminalul isi cerea iertare, in primul rand, de la Dumnezeu si de la persoanele carora urma sa le faca rau, desi nu-si dorea acest lucru.

"In aceasta scrisoare arata ca, initial, a vrut sa se sinucida, dar continua prin a arata ca a dorit sa-i distruga (concubinei, n.r.) tot ceea ce avea mai scump pe lume. In cea de-a doua scrisoare, din 31 decembrie 2011, care continua cu data de 1 ianuarie 2012, arata ca s-a hotarat sa-l omoare si pe copil, intrucat - asa dupa cum scrie in jurnal - 'nimeni nu a fost multumit de acest copil, decat eu, si chiar eu am decis sa-l omor, pentru ca nu are niciun viitor", a detaliat procurorul criminalist.

Adrian Golban a mai spus ca barbatul de 29 de ani din Sag i-a trimis concubinei sale, Ana Maria Toth, care era plecata la munca in Italia, doua SMS-uri. In primul, trimis in data de 31 decembrie 2011, Ion Ciucea o ameninta, spunandu-i ca-i va parea rau ca nu a acceptat sa se impace cu el, iar in cel de-al doilea SMS, trimis pe 1 ianuarie, la ora 2,45, criminalul o anunta pe mama fiului lor despre crimele pe care le-a comis si dadea vina pe ea, pentru ca nu a acceptat impacarea.

Ion Ciucea a fost inmormantat miercuri, in cimitirul din comuna Sag, iar victimele sale vor fi inmormantate joi. La inmormantare va fi prezenta si mama baiatului, care a revenit miercuri in tara.

×