x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg de case tradiţionale

Târg de case tradiţionale

de Carmen Anghel-Dobre    |    14 Iul 2011   •   11:45
Târg de case tradiţionale

Sa construim romaneste! Acesta este indemnul specialistilor de la Complexul National Muzeal ASTRA, care au organizat o noua editie a Targului de case traditionale. Duminica, 17 iulie, incepand cu ora 12:00, cei care vor sa-si ridice o casa in stil romanesc sunt asteptati in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Aceasta este cea de a treia editie a Targului de case traditionale din Romania, cu scopul de a incuraja construirea, in zonele cu potential turistic, a caselor de locuit sau de vacanta, dupa tiparele arhitecturale locale, cu folosirea materialelor de constructie corespunzatoare zonei de proximitate, a tehnicilor locale de constructie, izolatie si ornamentare. Un alt argument a fost acela ca, in cadrul programelor de finantare cu fonduri europene nerambursabile, se acorda un anumit punctaj acelor proiecte care promoveaza valorile traditionale locale.

Editia din acest an propune o abordare ce apartine studentilor la arhitectura din Iasi, care evidentiaza valorile arhitecturii traditionale romanesti in cadrul expozitiei de grafica 'Spatiul arhitectural traditional romanesc'.

×
Subiecte în articol: targ de case