x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român

Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român

de Carmen Preotesoiu    |    11 Apr 2011   •   14:15

De vineri, 15 aprilie, până duminică, 17 aprilie, Muzeul Ţăranului Român îşi deschide porţile împodobite în veşmintele cele mai frumoase pentru marea sărbătoare a Floriilor. Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar şi ţesătoare, împletitoare, încondeietoare vor veni la Târgul de Florii de la MŢR cu obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane. Cei mai pricepuţi gospodari îşi vor umple tarabele cu produse reprezentative zonelor din care provin: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, halviţă, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine şi lăptişor de matcă, polen şi propolis, ierburi de leac, palincă de Bihor şi vin. Nici mâncărurile de post nu vor lipsi, nici florile fel de fel, colorate şi parfumate cum numai în aprilie găsim, nici muzica sau voia bună.

În cadrul târgului, meşteri pricepuţi vor face demonstraţii de încondeiat ouă, hârtierul Răzvan Supuran va pune la presat, apoi la uscat hârtie făcută manual, cu seminţe, petale de flori sau boabe de toate felurile, iar Ioan Maric şi Gheorghe Ciobanu vor expune în Clubul Ţăranului tablouri cu pictură naivă din Moldova. Meşterul popular Jorj Dimitriu a venit cu roata olarului, pregătit să ofere vizitatorilor blide şi ulcele dintre cele mai colorate şi mai frumoase.

Duminică, în ultima zi de târg, pe 17 aprilie, ora 12:30, la Clubul Ţăranului, Trupa de copii a atelierului de teatru de la MŢR, coordonată de Beatrice Iordan, va susţine piesa de teatru de animaţie “Zâna din Stejarul cu trei crengi”.

Târgul de Florii este deschis între orele 10:00 şi 18:00, iar intrarea costă 4 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii trebuie să scoată din buzunar doar 2 lei.

×
Subiecte în articol: mass media