x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tărgu-Mureş - Spaţiu verde salvat de la betonare

Tărgu-Mureş - Spaţiu verde salvat de la betonare

de Raluca Cret    |    22 Oct 2007   •   00:00
Tărgu-Mureş - Spaţiu verde salvat de la betonare

Incă un parc salvat pentru Tărgu-Mureş. Ordonanţa de Guvern care interzice construcţiile pe spaţiul verde a dat peste cap un plan de investiţii a Consiliului Local Tărgu-Mureş.

Aleşii locali au votat concesionarea unui spaţiu verde din intravilanul municipiului, pe care urma să fie construit un ansamblu de locuinţe cu 200 de locuri de parcare, cu preţul defrişării unui parc. Hotărărea a fost contestată atăt de organizaţiile de protecţie a mediului, căt şi de Prefectura Mureş.

Planurile administraţiei s-au năruit insă după adoptarea ordonanţei, iar acum edilii vor trebui să găsească soluţii nu doar pentru amenajarea spaţiului verde respectiv, ci şi pentru delimitarea mai multor spaţii verzi. Acum fiecare tărgumureşean se bucură de 5,6 mp de spaţiu verde, departe de cei 26 de metri europeni. Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, care a susţinut o conferinţă de presă chiar in faţa spaţiului verde nedorit, a declarat că orice act care permite construirea pe spaţiul verde este nul, ceea ce inseamnă că parcul va rămăne tărgumureşenilor.

Ministrul Mediului a făcut o plimbare cu bicicleta prin Tărgu-Mureş, insoţit de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbely Laszlo, şi de căţiva zeci de biciclişti. Ministrul Borbely s-a arătat ingrozit de căt de greu se deplasează bicicliştii prin Tărgu-Mureş, deşi coloana oficială a fost condusă de maşini de poliţie. Korodi a declarat că Ministerul Mediului lucrează impreună cu Ministerul Dezvoltării la o hotărăre de guvern prin care autorităţile publice vor fi obligate ca la construirea noilor drumuri să prevadă piste pentru biciclete.


×
Subiecte în articol: verde! verde