x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târgul de Carte Gaudeamus, organizat la Mamaia, între 11 şi 15 august

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat la Mamaia, între 11 şi 15 august

de Mediafax    |    10 Aug 2012   •   13:22
Târgul de Carte Gaudeamus, organizat la Mamaia, între 11 şi 15 august

Editia a IV-a a Targului de Carte Gaudeamus Mamaia va fi organizata in perioada 11 - 15 august, in fata studioului Radio Vacanta din statiunea Mamaia, asteptandu-si vizitatorii cu carti, taifasuri scriitoricesti si expozitii, informeaza Radio Romania, organizatorul evenimentului.

Targul de Carte Gaudeamus Mamaia este un eveniment cultural expozitional organizat de Radio Romania, in parteneriat cu studioul teritorial Radio Romania Constanta - Radio Vacanta.

Gaudeamus Mamaia 2012 reprezinta ultima oprire a Caravanei Gaudeamus din acest an, o editie speciala care aduce o cifra rotunda in cadrul targurilor organizate de Radio Romania, fiind evenimentul cu numarul 70 din seria evenimentelor cuprinse in Programul Lectura.

Carti proaspete si imbietoare, taifasuri scriitoricesti si o atmosfera de destindere intelectuala sau pur si simplu de vorbarie cu miez despre carti si autorii lor - astfel isi va astepta targul vizitatorii, timp de cinci zile pe litoral, potrivit organizatorilor.

Invitatii speciali ai targului vor fi elevii din cadrul Consiliului Judetean al Elevilor din Constanta, care vor participa la evenimente si vor organiza, pe 14 august, o dezbatere despre atractivitatea lecturii in randul tinerilor de astazi.

Totodata, Gaudeamus Mamaia invita publicul la expozitia "Istoria imaginara a cartii si a scrisului", o incursiune originala in lumea cartii din perspectiva fotografica. Expozitia cuprinde 30 de fotografii apartinand lui Jean Marc God?s, fotograf francez si regizor de imagine fixa, care a semnat peste 40 de expozitii personale in Franta, Elvetia, Brazilia, Italia si Romania. Expozitia este in acelasi timp o invitatie la replica pentru profesionistii imaginii, artisti, fotografi sau graficieni.

Targul Gaudeamus Mamaia, in parteneriat cu Fundatia "Noi Citim", continua campania nationala de donatie de carte "Cartile se intorc acasa": vizitatorii si editorii prezenti la targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale din cuprinsul regiunii Dobrogea. De la lansarea acestui proiect in 2010, au fost donate peste 40.000 de volume, care au ajuns in biblioteci din mediul rural de pe intreg cuprinsul tarii.
Deschiderea oficiala a targului Gaudeamus de la Mamaia va avea loc sambata, 11 august, ora 20.00.

Decernarea Premiilor Gaudeamus va avea loc pe 15 august, incepand cu ora 20.00, astfel: trofeele Gaudeamus (acordate editorilor - locurile 1, 2 si 3) si cea mai ravnita carte a targului, decernate prin votul publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite pe intreg parcursul targului, trofeele presei - decernate jurnalistilor pe sectiunile presa scrisa, radio, TV si on line, prin votul publicului, premiul Educatia - decernat unei institutii de invatamant in semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educationale in contextul targului Gaudeamus, premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la targ. La acestea se adauga premii pentru vizitatori la Tombola Gaudeamus.

Targul poate fi vizitat din 11 pana in 15 august, zilnic, intre orele 16.00 - 23.00. Intrarea este libera pentru toate categoriile de vizitatori.

Acest proiect este sustinut de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

×
Subiecte în articol: carte mamaia expozitie gaudeamus targ