x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu cere politicienilor şi sindicatelor să înţeleagă că majorarea salarială nu e acceptabilă

Tăriceanu cere politicienilor şi sindicatelor să înţeleagă că majorarea salarială nu e acceptabilă

24 Oct 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri seara, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de



Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri seara, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de măsuri iresponsabile.

Premierul a declarat din nou că nu va permite aplicarea unei astfel de majorări salariale.

El a arătat că România este în faţa unei alegeri decisive pentru viitor, respectiv fie să aleagă drumul spre creştere economică şi prosperitate, fie să opteze pentru o majorare salarială iresponsabilă şi politici de stânga "care vor îngenunchea România".

"Regret să constat că unii politicieni au decis ca România să meargă pe drumul de instabilitate politică şi criză. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte creşterea salariilor, nu numai pentru profesori, ci în general. Toţi, de la politicieni la lideri de sindicat, trebuie să înţeleagă că o astfel de măsură este catastrofală pentru economia românească, lucru agravat de uriaşa criză economică şi financiară mondială care ar putea afecta economia României", a spus Tăriceanu.

El a citat din declaraţiile anterioare ale preşedintelui Traian Băsescu, care critica Guvernul pentru că a folosit mulţi bani din bugetul Ministerului educaţiei pentru salarii şi nu pe investiţii în modernizarea de şcoli şi atenţiona că actuala criză financiară globală va avea efecte grave dacă politica economică nu este una prudentă.

"Atunci când se anunţă vremea rea, când vine iarna, când vine viscolul, e normal să-ţi pui peste haina care o ai poate un palton, o căciulă, nu să îţi scoţi şi haina şi să ieşi în faţa viscolului în cămaşă. Cam asta rezultă din ce am face noi dacă am aplica această lege a salarizării cu 50% în acest moment, în acest context economci extrem de dificil", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a cerut ziariştilor să scrie pe bileţele ce măsuri cred că va lua Guvernul pentru salarii
Premierul Tăriceanu a discutat cu jurnaliştii care l-au însoţit în vizita oficială în Serbia, pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, despre impactul economic al promulgării legii de majorarea a salariilor în educaţie şi a cerut acestora să scrie pe un bileţel ce măsuri consideră că va lua Guvernul.

Jurnaliştii l-au întrebat în avion pe şeful Guvernului ce măsură va fi adoptată pentru a contracara majorarea salarială cu 50% în cazul profesorilor, Tăriceanu răspunzând că are conturată o idee pe care, deocamdată, nu doreşte să o divulge. El a propus în schimb acestora să scrie fiecare pe un bileţel ce măsură cred ei că va fi adoptată.

Îngheţarea salariilor, amânarea termenului de aplicare a majorării salariale sau alte modificări ale legii, operate prin ordonanţă de urgenţă, au fost unele dintre măsurile indicate de jurnalişti.

Bileţelele au fost strânse şi înmânate premierului, care le-a păstrat după ce le-a citit până la aterizarea avionului.

Şedinţa extraordinară de guvern pe tema majorării salariilor a fost amânată
Şedinţa extraordinară de guvern pe tema majorării salariilor, programată pentru sâmbătă dimineaţă, va fi amânată, iar Executivul se va reuni săptămâna viitoare, când se va discuta bugetul de stat, deoarece majoritatea miniştrilor sunt plecaţi din Bucureşti, afirmă ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.
"Şedinţa de guvern s-a amânat, deoarece majoritatea miniştrilor sunt plecaţi în teritoriu, având programate diferite activităţi. Executivul oricum urmează să se reunească marţi în şedinţă pentru bugetul pe 2009", a declarat, vineri seara, agenţiei MEDIAFAX ministrul Iorgulescu. Lideri şi miniştri liberali se intalnessc insa in aceasta aceasta  seară, cu preşedintele partidului, premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru discuţii pe tema situaţiei create după promulgarea de căttre şeful statului a legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

×
Subiecte în articol: tariceanu romania salariilor