x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Elie Wiesel, un luptator pentru pace şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor

Tăriceanu: Elie Wiesel, un luptator pentru pace şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor

03 Iul 2016   •   19:45
Tăriceanu: Elie Wiesel, un luptator pentru pace şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor

Elie Wiesel a fost un luptător pentru pace şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor, care nu şi-a uitat originile româneşti, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Cu regret am aflat despre dispariţia dintre noi a lui Elie Wiesel, un luptător pentru pace şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor. Supravieţuitor al Holocaustului, Elie Wiesel nu şi-a uitat originile româneşti şi a contribuit la conştientizarea efectelor acestui moment oribil din istoria umanităţii de către români. Elie Wiesel a fost un om al păcii, o persoană care s-a luptat pentru ca evenimentele Holocaustului să nu se mai repete, iar memoria celor întâmplate să nu fie vreodată uitată de oameni. A înţeles şi a promovat ideea că pacea trebuie să domine relaţiile dintre oameni", a scris Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

El a subliniat că Institutul National Pentru Studierea Holocaustului din România, care îi poarta numele lui Elie Wiesel, este unul dintre instrumentele cu adevărat eficiente împotriva antisemitismului, xenofobiei şi naţionalismului extremist, care se adresează generaţiilor care n-au trăit acele vremuri şi nu ştiu unde pot duce discriminarea şi intoleranţa.

Scriitorul şi filosoful american de origine română Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Sursa: AGERPRES

×