x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tatăl micuţilor care au ars de vii în Bacău s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă

Tatăl micuţilor care au ars de vii în Bacău s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă

10 Ian 2013   •   17:24
Tatăl micuţilor care au ars de vii în Bacău s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă
Sursa foto: Intact Images

Tatăl celor patru copii morţi ieri într-un incendiu care le-a cuprins locuinţa, după ce bărbatul i-a lăsat nesupravegheaţi pe fraţi, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Anchetatorii consideră că bărbatul din Bacău este responsabil pentru că a lăsat copiii nesupravegheaţi în casă. Ei au strâns o serie de probe şi au luat primele declaraţii de la tatăl copiilor, un bărbat de 32 de ani, care îşi creştea singur cei patru copii, după ce mama copiilor plecase la muncă în străinătate.

La audieri, bărbatul a susţinut că şi-a lăsat singuri copiii pentru aproximativ o oră, pentru a merge la cumpărături în localitate.

Ca probe pentru cele afirmate de bărbat, poliţiştii băcăuani au ridicat cumpărăturile făcute în perioada în care a lipsit de acasă, printre care şi scutece pentru cei doi gemeni de un an şi şapte luni morţi în incendiu.     

Joi a început autopsierea copiilor, iar mâine tatăl lor urmează să meargă la morga spitalului, pentru a le lua cadavrele.

Mama celor patru copii ar fi trebuit să soseacă joi astăzi în ţară. Tânăra de 20 de ani, care nu este căsătorită cu tatăl copiilor, este plecată să muncească în Cipru şi îi trimitea bani bărbatului lunar, pentru a asigura  supravieţurea celor patru copii.

Micuţii, cu vârste de 4, 5 ani şi doi dintre ei, gemeni, de un an şi şapte luni, au murit miercuri, în urma unui incendiu puternic care le-a cuprins casa din satul băcăuan Dealul Morii, comuna Măgura.

Cei patru fraţi au fost găsiţi carbonizaţi pe patul din cameră, unde, cel mai probabil, s-au urcat speriaţi de flăcările care începuseră să cuprindă camera în care fuseseră lăsaţi singuri de tatăl lor, plecat la cumpărături în sat.

Cazul copiilor arşi de vii în incendiul din Bacău a fost sesizat în noiembrie, printr-un apel anonim, la Telefonul Copilului, iar tatăl ar fi cerut, în decembrie, instituţionalizarea minorilor.

×