x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru acuză conducerea spitalului din Galați de management defectuos. Președinte CJ: Un mincinos

Tătaru acuză conducerea spitalului din Galați de management defectuos. Președinte CJ: Un mincinos

03 Aug 2020   •   17:28
Tătaru acuză conducerea spitalului din Galați de management defectuos. Președinte CJ: Un mincinos

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a acuzat conducerea Spitalului din oraș de management defectuos, pentru că ATI mobilă nu funcționează după 3 săptămâni. Președintele CJ Galați, Costel Fotea, spune că ministrul este „mincinos”, îi cere demisia și spune că a inaugurat un dispensar deschis de 4 ani.

Tătaru a vorbit, în timpul vizitei sale, la Galați, despre situaţia de la Spitalul Judeţean, unde că unitatea mobilă de terapie intensivă nu funcţionează la trei săptămâni de când a sosit de la Bucureşti din cauza managerilor spitalului.

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (…) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”, a spus Nelu Tătaru.

Conducerea Consiliului Judeţean Galați îl acuză pe ministrul Sănătăţii de faptul că, în plină epidemie, a venit la Galaţi, cu scop electoral şi a inaugurat un dispensar deschis în urmă cu patru ani.

Ministrul este făcut „mincinos”, deoarece situaţia de la unitatea mobilă de terapie intensivă trebuie să fie rezolvată de reprezentantul Guvernului, susţin autorităţile gălăţene.

„Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi (luni – n.r.) în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani. Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi susţine că în continuare aşteaptă soluţii de la Ministerul Sănătăţi, în condiţiile în care medicii rezidenţi vor sta în sta în spitalul gălăţean doar două săptămâni.

„Între 5 şi 19 august vor veni doi medici rezidenţi, studenţi în anul 4, la Iaşi. De la ministru am aflat că vin şi doi medici rezidenţi de la Bucureşti. Nu ştim când. După două săptămâni cei de la Iaşi vor pleca, aşa ni s-a spus. Din fericire în momentul în care vorbim nu avem nevoie de unitatea mobilă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost trimisă la Galaţi de ministrul Sănătăţii în urmă cu trei săptămâni. De atunci, unitatea cu 12 paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare critică este nefolosită deoarece nu există personal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nelu tataru galaţi