x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru compară România cu o casă unde s-a făcut curat: Vârful depinde de afluxul din afară

Tătaru compară România cu o casă unde s-a făcut curat: Vârful depinde de afluxul din afară

09 Apr 2020   •   15:27
Tătaru compară România cu o casă unde s-a făcut curat: Vârful depinde de afluxul din afară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comparat, joi, România cu o casă în care s-a făcut curat, întrebat când estimează vârful pandemiei de coronavirus. El spune că acest lucru depinde de afluxul de români care se întorc de Paști acasă „dacă vârful va fi ascuțit sau lin”.

Întrebat, joi, după vizita la Unifarm, când estimează că va fi vârful pandemiei, Nelu Tătaru a avut un răspuns plastic, comparând țara cu o casă în care se face curat.

„Rămânem la aceleași estimări care evoluează în dinamică în funcție de afluxul din afara țării noastre de concetățeni. Gândiți-vă ca într-o casă în care am făcut curat și mai intră cineva încălțat. În măsura în care noi încercăm să izolăm, să identificăm, să tratăm niște focare, ca în acele focare să își facă boala, mai pot veni din afară”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății estimează ca la o săptămână – zece zile după sărbătorile pascale, după ce se vor întoarce toți concetățenii din afara granițelor, să existe un vârf al pandemiei.

„Sperăm să fie un vârf lin, să nu fie un vârf ascuțit, cu o mulțime de cazuri, care să ne blocheze”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, după alte 3-4 săptămâni, România se poate pregăti de o scădere a numărului de cazuri și la o pantă descendentă a pandemiei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nelu tataru