x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru: Nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie

Tătaru: Nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie

25 Iun 2020   •   13:50
Tătaru: Nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că sunt mai multe tulpini de virus în circulație și că orice virus suferă mutații și modificări de patogenie.

„Orice virus în evoluția lui suferă mutații, la fel cum suferă și modificări de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulație, avem mai multe fenotipuri, Noi ne adaptăm la evoluție, la simptomatologie și tratăm ca atare”, a spus Nelu Tătaru, aflat în vizită la Spitalul din Tîrgu-Jiu.

Acesta precizat că în acest moment la Terapie Intensivă sunt 180 de pacienți și că mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi.

„Avem peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă, avem pacienți pe suport ventilator, din fericire aici, in Gorj, nu avem niciun pacient pe suport ventilator. Mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi. Orice caz de deces este o pierdere, dar noi trebuie să evaluăm într-un context de comorbidități, într-un context de creșterea transmisiunii comunitare în această perioadă în raport cu relaxările, cu cele două weekenduri prelungite și îmi permit să spun cu nerespectarea regulilor”, a mai spus ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nelu tataru