x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tătaru spune că numărul de cazuri noi de COVID-19 va crește, dar controlabil

Tătaru spune că numărul de cazuri noi de COVID-19 va crește, dar controlabil

15 Iun 2020   •   11:11
Tătaru spune că numărul de cazuri noi de COVID-19 va crește, dar controlabil
Sursa foto: Captura Antena 3

Numărul mare de cazuri noi de COVID-19 din ultima săptămână este cauzat de măsurile de relaxare și de aglomerarea de persoane din anumite zone ale țării, a declarat luni ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

„Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum. Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Moniotorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare”, a spus Tătaru la Digi24.

Dacă va continua să fie o creștere, va trebui gestionată „într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă: nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a afirmat ministrul.

Tătaru a dezmințit declarațiile potrivit cărora cifrele de îmbolnăviri sunt manipulate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nelu tataru