x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa clawback va fi modificată şi se va calcula diferit pentru medicamentele generice şi cele originale

Taxa clawback va fi modificată şi se va calcula diferit pentru medicamentele generice şi cele originale

20 Iun 2013   •   11:51
Taxa clawback va fi modificată şi se va calcula diferit pentru medicamentele generice şi cele originale
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Ministerul Sănătăţii va modifica legislaţia privind taxa clawback, astfel încât aceasta să se aplice diferenţiat pentru medicamentele generice şi cele originale, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"În scurt timp vom modifica taxa clawback, să îndreptăm neajunsurile de acum. Vrem ca taxa să fie calculată diferenţiat, separat pe generice şi pe medicamente originale. Vrem să creăm un sistem echitabil şi să asigurăm cât mai multe medicamente generice la preţuri mici", a declarat Nicolăescu, potrivit Mediafax.

El a preciyat că în prezent există o discriminare pe piaţă, pentru medicamente genericele taxa fiind mai mare decât în cazul celeilalte categorii.

Pentru noile modificări privind taxa clawback, calculată în funcţie de veniturile obţinute de companii din vânzarea de produse compensate, ministerul are în această perioadă consultări cu organizaţiile de profil.

×