x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxi rasturnat de un procuror-sef

Taxi rasturnat de un procuror-sef

23 Apr 2004   •   00:00

Masina unui procuror al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti a fost implicata ieri-dimineata intr-un accident in centrul Buzaului.


Masina unui procuror al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti a fost implicata ieri dimineata intr-un accident in centrul Buzaului. Patru persoane au fost ranite si doua autoturisme au fost grav avariate.

Ion Alexandru

Accidentul a avut loc in jurul orei 7:00, in centrul municipiului Buzau. Petru Aldea, in varsta de 36 de ani, se afla la volanul unui Daewoo Leganza, cu numarul de inmatriculare B-04-MPR, apartinand Ministerului Public, si circula cu girofarul in functiune. Ajuns la intersectia Bulevardului Unirea cu Nicolae Balcescu, soferul a trecut pe culoarea rosie, intrand in plin intr-un taxi Matiz. Impactul a fost foarte violent, masina Parchetului fiind proiectata pe trotuar, lovindu-i pe Vasile M., in varsta de 16 ani, si pe Florin Simion, de 29 de ani, ambii din Buzau. Acestia au fost surprinsi in timp ce se pregateau sa traverseze intersectia.

Pietonii au ajuns la spital

La locul accidentului au ajuns politistii de la Politia Rutiera si o ambulanta. Din masina Parchetului a fost scos Eugen Cojocaru, in varsta de 52 de ani, procuror-sef sectie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Din fericire, acesta nu a suferit rani grave si, dupa acordarea ingrijirilor medicale, a parasit spitalul. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Ion Gulie, de 59 de ani, soferul taxiului. Ulterior, atat Gulie, cat si soferul Parchetului au fost testati cu alcoolmetrul, insa rezultatul a iesit negativ. In ceea ce-i priveste pe cei doi pietoni acrosati pe trotuar, acestia au fost internati la Spitalul Judetean Buzau, deoarece minorul a suferit o luxatie la picior, iar barbatul, o fractura de femur. Politia a declansat o ancheta.


Cojocaru era in misiune

Procurorul Eugen Cojocaru ocupa functia de sef al Sectiei a VII-a - Relatii cu Publicul, Secretariat si Economic Administrativ din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ieri dimineata a plecat catre Suceava, unde trebuia sa rezolve o problema legata de schimbarea sediului Parchetului Curtii de Apel Suceava. Procurorul Cojocaru a lucrat, inainte de a ajunge la Parchetul General, ca procuror criminalist in cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti. (Vasile Surcel)

×
Subiecte în articol: observator parchetului